TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
81 İLDE EŞ ZAMANLI DÜZENLENEN DEPREM TATBİKATI TEKİRDAĞ'DA DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
04/03/2022 16:39:17
81 İLDE EŞ ZAMANLI DÜZENLENEN DEPREM TATBİKATI TEKİRDAĞ'DA DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

1-7 Mart Deprem Haftası Etkinlikleri kapsamında AFAD Başkanlığı tarafından Tekirdağ'da `Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı' yapıldı. Tatbikata Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi adına İtfaiye Dairesi ile Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı katılım sağladı.

Afetlere dirençli toplum oluşturma vizyonu ve bütünleşik afet yönetimi anlayışıyla afet öncesi, sırası ve sonrasına ilişkin bilgi ve becerileri kazandırma, tutum ve davranışları değiştirme ve afet farkındalığı oluşturulması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında AFAD Başkanlığı tarafından 4 Mart 2022 tarihinde 81 ilde eş zamanlı olarak tatbikat gerçekleştirildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen tatbikata Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım da katıldı. Tatbikat, Tekirdağ'daki tüm okullarda aynı anda eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ'ın deprem bölgesinde olmasından hareketle Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda vatandaşların bilinçlendirilmesi ve bu konuda farkındalık oluşturulması için önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi  İtfaiye Dairesi Başkanı Cengiz Çelik ve Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Sevim Avcı Yener de, Tatbikatın son derece faydalı olduğunu; öğrencilere yönelik, afetlerdeki farkındalığın artırılmasına katkıda bulunduklarını dile getirdiler.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.