TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ
08/03/2022 20:12:08
8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, Tekirdağ Kadın Dayanışma Platformu işbirliğinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

Süleymanpaşa ilçesinde gerçekleştirilen yürüyüşe Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ'da faaliyet gösteren birçok kadın derneği ve sivil toplum kuruluşu ile vatandaşlar katıldı. Büyük bir coşku içinde gerçekleştirilen yürüyüşte kadınlar; eşitlik, kadın hakları, kadına yönelik şiddetle mücadele ile ilgili taleplerini dile getirdiler. Çevredeki vatandaşların da alkışlarla destek verdiği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yürüyüşü Hasan Ali Yücel Meydanı'nda okunan basın açıklaması ile son buldu.

"Emeğin Hakkının Verildiği, Şiddetsiz Ve Ayırımsız Bir Dünya İstiyoruz"

Medeni kanun, çalışma hayatında yaşanan eşitsizlikler, kadın yoksulluğu ve savaşların önce kadınları etkilediği konularına değinilen basın açıklamasında, "Eşit istihdam, kreş ve iş yerinde şiddeti önleme mekanizmaları için etkin politikalar uygulanmalı. Kadın-erkek eşitliği temelinde istemlerimizin yerine getirilmesi için sözde kalmayan, bütüncül, sosyal ekonomik politikalar uygulamak gerektiği kabul edilmeli. Bütçe hazırlanırken toplumsal cinsiyet eşitliği esas alınmalıdır. İsteklerimiz olmaz şeyler değil. Kadınlar olarak, evimizde, iş yerimizde, sosyal yaşamımızda, siyasette ve dış ilişkilerde barışın, sevginin, birliğin egemen olduğu, emeğin hakkının verildiği, şiddetsiz ve ayrımsız bir dünya istiyoruz. Böyle bir dünya mümkün, buna inanıyoruz!" denildi.

Başkan Albayrak: "Hayatın her alanında var olan kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü En İçten Duygularımla Kutluyorum"

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yürüyüş ve basın açıklaması sonrasında konu ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak adalet ve eşitliği temel alan bir anlayışla, her şeyin en iyisine layık olan kadınlarımız için çalışmaya ve emekçi kadınlarımızı desteklemeye devam edeceğiz. Sevgi, emek ve özveriyle dünyamızı daha yaşanılabilir hale getiren ve hayatın her alanında var olan tüm kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü en içten duygularımla kutluyorum." dedi.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.