TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA GÜNÜ DOLAYISIYLA ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ
18/03/2022 14:01:48
18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA GÜNÜ DOLAYISIYLA ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü kapsamında düzenlenen etkinliklere katıldı.

İlk olarak Süleymanpaşa ilçesinde Tarihi Tekirdağ Valilik Binası önünde gerçekleşen çelenk sunma töreninde kurum çelenklerinin Atatürk Anıtı'na sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.  Daha sonra Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım günün anısına Şeref Defteri'ni imzalayarak günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü çelenk sunma törenine Başkan Kadir Albayrak'ın yanı sıra Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Yenilmez, il protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Çelenk sunma törenin ardından protokol üyeleri Şehitliği ziyaret ederek şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktı.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında son etkinlik Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. 57.Alay Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerine hazırladıkları gösteride Çanakkale Savaşı'ndaki kahramanlıklar anlatıldı.

BAŞKAN ALBAYRAK: "MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü VE AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ SAYGI VE ŞÜKRANLA ANIYORUM."

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Türk halkının, millet olma bilincine eriştiği Çanakkale Zaferi, sonuçları itibariyle Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün tarih sahnesine çıkmasını sağlamış, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasına ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına zemin hazırlamıştır. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümünü kutluyor, Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, saygı ve şükranla anıyorum." dedi.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.