TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
TEKİRDAĞ BAHARI HIDIRELLEZ KAHVALTISI İLE KARŞILADI
06/05/2022 09:53:12
TEKİRDAĞ BAHARI HIDIRELLEZ KAHVALTISI İLE KARŞILADI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 5 Mayıs'ı 6 Mayıs'a bağlayan gece kutlanan ve baharın gelişini temsil eden Hıdırellez Bayramı'nı düzenlediği kahvaltı etkinliği ile vatandaşlarla büyük bir coşku içinde kutladı.

Süleymanpaşa ilçesinde gerçekleştirilen etkinliğe katılan binlerce vatandaş, dileklerini denize attıktan sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Hıdırellez Kahvaltısında buluştu. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, vatandaşlarla tek tek sohbet ederek, Hıdırellez'in kendilerine huzur ve bereket getirmesini temenni etti.

Hıdırellez Kahvaltı etkinliğine Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Sertaç Balyemez, daire başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Kadir Albayrak: "Hıdırellez Günü'nün, sağlık, mutluluk, bolluk ve bereket getirmesini diliyorum" dedi.

Hıdırellez Kahvaltısı sonrasında konu ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Türk dünyasının kültür, gelenek ve göreneklerinden baharın müjdeleyicisi olan Hıdırellez, Hz. Hızır ile İlyas Peygamber'in bir araya geldikleri, baharın gelişini müjdeleyen gün olarak kabul edilmektedir.  Geçmişle geleceğimiz arasında önemli bir köprü görevini yerine getiren, kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlayan Hıdırellez, toplumumuzun kaynaşmasına, huzurunun artmasına vesile olmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, baharın ve güzel günlerin müjdecisi olan Hıdırellez Günü'nün, sağlık, mutluluk, bolluk ve bereket getirmesini diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum." dedi.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.