LARVA İLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
09/05/2022 09:00:44
LARVA İLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri, il genelinde yapılan sonbahar-kış dönemi kışlak mücadelesi çalışmalarının tamamlanmasının ardından başlattıkları larva mücadelesi çalışmalarını sürdürüyor.

Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü  vektörle mücadele ekipleri tarafından hem vatandaşların bahar ve yaz aylarını daha rahat ve huzurlu geçirmelerini sağlamak hem de çevreyi ve ekolojik dengeyi koruma amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında, halk ve çevre sağlığı açısından tehdit oluşturan ve vektör (hastalık taşıyıcı) potansiyelleri yüksek olan sivrisinek gibi haşerelerin üremesine müsait alanlar olan göl, gölet, dere, su birikintisi ve bataklıklarda larva mücadelesine devam ediliyor. 11 ilçede eş zamanlı başlayan larvasit uygulamaları periyodik olarak ilkbahar-yaz dönemi boyunca aralıksız sürdürülecek.