TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
TEKİRDAĞ'DA 19 MAYIS KUTLAMALARI COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ
19/05/2022 13:38:50
TEKİRDAĞ'DA 19 MAYIS KUTLAMALARI COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ

19 Mayıs 1919'da Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başlattığı Milli Mücadelenin 103. Yıl dönümü ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Çelenk Sunma Töreni ile başladı.

Tarihi Tekirdağ Valilik Binası Önünde gerçekleşen törene Tekirdağ Vali Yardımcısı ve Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, il protokolü, siyasi parti temsilcileri, STK'lar ve vatandaşlar katıldı.

Çelenk sunma töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile son buldu.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, çelenk sunma töreninin ardından Sahil Dolgu Alanı'nda gerçekleşen etkinlikler ile büyük bir coşku içinde devam etti. Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Yenilmez, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, il protokolü ve vatandaşların yer aldığı kutlama etkinliklerinde öğrenciler tarafından şiirler okundu, müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Başkan Albayrak, "Türkiye Cumhuriyeti'ni çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmak ve bizden sonraki nesillere teslim etmek en büyük görevimizdir"

Tören sonrası açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "19 Mayıs 1919 tarihinde başlayan İstiklal Mücadelemiz, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kurulması ve Kurtuluş Savaşı'nın kazanılması ile sonuçlanmış ve Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluşu ile taçlandırılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'ni çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmak ve bizden sonraki nesillere teslim etmek en büyük görevimizdir. Atatürk ilke ve devrimlerini yeni nesle en iyi şekilde anlatmaya devam edeceğiz. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor, güzel yurdumuzu bizlere armağan eden Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü ve İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyorum." dedi.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.