TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
BÜYÜKŞEHİR ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR
09/06/2022 10:30:44
BÜYÜKŞEHİR ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Sosyal belediyecilik anlayışı ile toplumun tüm kesimlerini kucaklayan geniş bir hizmet yelpazesine sahip olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, özel durumları nedeniyle ömür boyu diyet zorunluluğu olan çölyak hastalarına destek olmak amacıyla, piyasada zor bulunan, yüksek fiyatlara satılan gulutensiz gıda ürünlerinden oluşturduğu özel gıda paketlerinin dağıtımını sürdürüyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Gıda Kontrol ve Mezbahalar Şube Müdürlüğü tarafından, Çölyak hastalarının yeterli ve dengeli beslenmelerine yardımcı olmak amacıyla 2015 yılında 25 vatandaşımızla başlatılan gıda yardımları Mayıs 2022 itibari ile 215 vatandaşımıza ulaşmış durumda. 2015 ve 2022 yılları arasında ise toplam 9.178 Çölyak Gıda Yardım Paketi dağıtımı yapıldı.

Çölyak hastalarına destek olmaya devam ettiklerini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Toplumun tüm kesimlerini kapsayan geniş bir hizmet yelpazemiz var. Özel durumları gereği ömür boyu diyet zorunluluğu olan Çölyak hastalarımız için hazırladığımız gulutensiz gıdalardan oluşan özel gıda paketlerimizin dağıtımına devam ediyoruz. 2022 Yılı Mayıs ayı sonu itibari ile 853 Çölyak Gıda Yardım Paketi dağıtımı yapıldı. 2015 yılından bu yana sürdürdüğümüz dağıtımlarda ise toplam 9.178 gıda yardım paketini hastalarımıza ulaştırdık. Bundan sonra da Çölyak hastalarımızın yanında olmaya, onlara destek olmaya devam edeceğiz" dedi.

Çölyak gıda yardım paketinden yaralanabilmek için gerekli olan belgeler; çölyak sağlık raporu, kişiye ait kimlik fotokopisi, bağlı olduğu muhtarlıktan onaylı ikametgah belgesidir. Çölyak Gıda Yardım Paketleri Muhtarlık kanalı ile vatandaşlarımıza ulaştırılmaktadır.

Çölyak Gıda Yardım Paketinde; 3 paket Glutensiz Un (1 kg'lık), 1 paket Glutensiz Makarna (400 gr'lık), 1 paket Glutensiz Erişte (125 gr'lık), 1 paket Glutensiz Bulgur (400 gr'lık), 1 paket Glutensiz Arpa Şehriye (400 gr'lık), 1 paket Glutensiz Bisküvi (85 gr'lık) ve 1 paket Glutensiz Mısır İrmiği (250 gr'lık) bulunmaktadır.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.