17 AĞUSTOS DEPREMİNİN YILDÖNÜMÜNDE DEPREM SİMÜLASYON TIRI İLE VATANDAŞLARA UYGULAMALI EĞİTİM VERİLDİ
18/08/2022 13:22:56

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı'nın 17 Ağustos 1999 Gölcük Depreminin yıl dönümü dolayısıyla organize ettiği program çerçevesinde, Deprem simülasyon Tırı ile ilçeler de uygulamalı eğitimler gerçekleştirildi.

Marmaraereğlisi, Şarköy, Süleymanpaşa ve Çorlu ilçelerinde gerçekleştirilen eğitimlere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Ayrıca Deprem Vakfı ve İstanbul Mühendisler Odası işbirliği ile İstanbul Kadıköy’de de vatandaşlara yönelik bir eğitim programı gerçekleştirildi.

Deprem Simülasyon Tırının ilçelerde faaliyetlerine devam ettiğini belirten Başkan Albayrak, "Tekirdağ 1. derece deprem bölgesinde. Biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bu gerçek doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Deprem simülasyon tırı ile de vatandaşlarımıza hem deprem gerçeğini hatırlatmayı hem de deprem anında ve sonrasında nasıl davranılması gerektiği konusunda bilgilendirmeyi amaçlıyoruz" dedi.