TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
BAŞKAN KADİR ALBAYRAK'IN 25 EYLÜL - 1 EKİM YANGINDAN KORUNMA VE İTFAİYECİLİK HAFTASI MESAJI
26/09/2022 08:53:17
BAŞKAN KADİR ALBAYRAK'IN 25 EYLÜL - 1 EKİM YANGINDAN KORUNMA VE İTFAİYECİLİK HAFTASI MESAJI

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 25 Eylül – 1 Ekim Yangından Korunma ve İtfaiyecilik Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Kadir Albayrak mesajında şu ifadelere yer verdi:

25 Eylül – 1 Ekim Yangından Korunma ve İtfaiyecilik Haftası, İtfaiye Teşkilatımızın onurlu ve gururlu haftasıdır.

Yangından Korunma ve İtfaiyecilik Haftası etkinliklerinin düzenlenmesindeki amaç, itfaiye hizmetlerinin ne olduğunu halkımıza anlatmak, yangın güvenlik önlemlerinin önemi konusunda halkımızı aydınlatmak ve yangından korunma yöntemleri konusunda toplumda farkındalık oluşturmaktır.

İnsanlık, doğa ve tüm canlılar başta yangınlar olmak üzere doğal afet riskleriyle karşı karşıyadır. İtfaiye Teşkilatımız bizleri, kentlerimizi, sosyal yaşamları ve doğamızı yangınlara karşı korumak için gece gündüz demeden, mesai kavramı tanımadan, gerektiğinde kendi canlarını hiçe sayarak, büyük fedakârlıklarla görev yapıyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin birimleri arasında İtfaiye Dairesi Başkanlığımızın önemli bir yeri var. Geride bıraktığımız 8,5 yıl içerisinde yatırımlar yaparak, araç filomuzu büyüterek ve çağımızın son teknolojisine sahip ekipmanları temin ederek yangınlara ve afetlere müdahale süremizi kısalttığımız gibi hizmet modelimizi daha da geliştirdik.

Tekirdağ ili genelinde görevlerini layıkıyla yerine getiren Büyükşehir İtfaiyemiz, yurdumuzun başka illerinde yaşanan doğal afetlerde de görev alarak afetzedelere yardım eli uzatıyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizi görev aldıkları her ilde başarıyla temsil eden İtfaiye Dairesi Başkanlığımızın kahraman itfaiyecileri özverili ve başarılı çalışmalarından dolayı her türlü takdir ve övgüyü hak etmektedirler. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olarak başarılı bir İtfaiye Teşkilatına ve böylesine fedakâr çalışma arkadaşlarına sahip olduğum için gurur ve mutluluk duyuyorum.

Görevlerini kahramanca ve fedakârca yapan, yangın, sel, deprem gibi tüm doğal afetlerde halkımızın ve doğamızın güvenliği için mesai kavramı tanımaksızın canla başla çalışan İtfaiye Teşkilatımızın, Yangından Korunma ve İtfaiyecilik Haftasını kutluyor, tüm itfaiyecilerimize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.