TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
ŞARKÖY İLÇESİ ERİKLİCE MAHALLESİ KANALİZASYON HATTININ TEMELİ TÖRENLE ATILDI
24/11/2022 17:12:10
ŞARKÖY İLÇESİ ERİKLİCE MAHALLESİ KANALİZASYON HATTININ TEMELİ TÖRENLE ATILDI

‘Güçlü Altyapı Sağlam Gelecek’ sloganı ile altyapıda dev yatırımlara imza atan ve Gelecek nesillere yaşanabilir bir Tekirdağ bırakmak için gece gündüz çalışmalarına devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşu TESKİ tarafından yapımına başlanan Şarköy ilçesi Eriklice Mahallesi kanalizasyon hattının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Başkan Kadir Albayrak: “Eriklice Mahallesi’nde altyapı sorununu ortadan kaldırıyoruz”

Şarköy’e bağlı Eriklice Mahallesi’nde yaşanan altyapı sorununu ortadan kaldıracak projeyi başlatmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak altyapı çalışmalarına büyük önem veriyoruz.  Ancak altyapı işi son derece zahmetli ve sorunludur. O yüzden bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızdan çalışmalar süresince biraz sabır göstermelerini istiyorum. Çalışmalar tamamlandığında da bu mutluluğu hep beraber yine burada yaşayacağız. Şarköy ilçemizde temel atma törenini gerçekleştirdiğimiz kanalizasyon hattı inşaatımız ilçemizde önemli bir ihtiyacı gidermiş olacak. Ayrıca, Şarköy’den Gaziköy’ün çıkışına kadar tüm menfezleri tekrardan elden geçireceğiz. Yolu biraz daha genişletip Şarköy’den Gaziköy’e kadar da asfalt yapacağız. Bunun müjdesini de buradan vermek istiyorum. Tüm hizmetlerimiz bundan sonra da devam edecek. Her şey gönlünüzce olsun, bize güvenmeye devam edin. Yapılan yatırımın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.  

Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ tarafından hayata geçirilecek proje kapsamında, Eriklice ve Hoşköy mahallelerinde toplam 11.380 metre kanalizasyon hattı inşaatı ve Eriklice mahallesinde 1.855 metre terfi hattı ve 1 adet paket terfi merkezi yapılacak.  

Eriklice Mahallesi Kanalizasyon Şebeke Hattı İnşaatı kapsamında 10.166 metre kanalizasyon hattı yapılması planlanıyor. Yeraltı su seviyesinin yüksek olduğu denize yakın cadde üzerinde beton boru yerine HDPE boru kullanılarak Ø315 ve Ø 200 mm çaplarında 3.625 metrelik HDPE boru ile kanalizasyon şebeke hattı imalatı, Ø300 mm çaplı beton boru ile 6.541 metre kanalizasyon şebeke hattı imalatı yapılacak. Proje kapsamında ilave yeni terfi merkezi ve 410 m Ø160 mm çaplı ve 1.445 m Ø200 mm çaplı HDPE boru ile terfi hattı da yapılacak.

Hoşköy Mahallesi, Serinvadi Site Bölgesinde Kanalizasyon Hattı İnşaatı

Yaklaşık 1.214 metre Ø300 beton boru ile mevcut TM2’ye bağlanacak şekilde kanalizasyon hattı imalatı yapılacak. İşin sözleşme bedeli 25.495.933,00 TL olup, çalışmalar tamamlandığında söz konusu iş için yaklaşık 40.000.000,00 TL yatırım gerçekleşmiş olacak.

Eriklice Mahallesi Kanalizasyon hattı inşaatının temel atma töreninde Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var ve Eriklice Mahallesi Muhtarı Ayhan Geyik de birer konuşma yaparak, projenin başlatılmasında emeği geçen başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a ve TESKİ yetkililerine teşekkür ettiler ve projenin hayırlı olması temennisinde bulundular.

Konuşmaların ardından Eriklice Mahallesi Kanalizasyon Hattının temeli Başkan Albayrak ve diğer protokol üyeleri tarafından atıldı.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.