TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
BAŞKAN KADİR ALBAYRAK'IN 25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE GÜNÜ MESAJI
25/11/2022 10:46:04
BAŞKAN KADİR ALBAYRAK'IN 25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE GÜNÜ MESAJI

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Kadir Albayrak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Birleşmiş Milletler tarafından 1999 yılında alınan karar doğrultusunda 25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü” olarak kabul edilmiştir.

Kadına yönelik şiddet olgusunu dünya gündemine taşınmasını sağlayan bu anlamlı günde, farkındalık oluşturmaya yönelik faaliyetler yürütülmektedir.

Yaklaşık bir asırlık Cumhuriyet Tarihimizde kadınlara yönelik eşitlikçi reformlar yapılmış ve kadına yönelik şiddeti önlemeye yönelik düzenlemeler yapılmış ise de son yıllarda şiddet vakalarındaki artış, alınan önlemlerin yeterli olmadığını somut bir şekilde ortaya koymaktadır.

Yapılacak kapsamlı bir değerlendirme ile kadına yönelik şiddeti önlemeye yönelik etkili ve sonuç odaklı yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Kadına karşı şiddeti önlemek adına 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ile kadına yönelik şiddete bütüncül olarak yaklaşan İstanbul Sözleşmesi etkin bir şekilde uygulanmalıdır.

Kadına yönelik şiddetin acil olarak çözüme kavuşturulması gereken toplumsal bir sorun olduğunun bilinciyle Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal belediyecilik projelerimizi sürdüreceğiz. Kadını ve aile kurumunu güçlendirmek amacıyla Çerkezköy, Çorlu ve Süleymanpaşa’da kurduğumuz Kadın Danışma Merkezlerimizde psikologlarımız ve sosyal hizmet uzmanlarımızın aracılığıyla vatandaşlarımıza psiko-sosyal destek vermeye devam edeceğiz.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele gününün toplumsal duyarlılıklarımızı güçlendirmesi ümidiyle, kadına karşı her türlü şiddeti kınıyor, barış, huzur ve mutluluğun hâkim olduğu daha güzel bir dünya diliyorum.

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.