TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MURATLI'DA ARI KEKİ DAĞITIM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRDİ
16/01/2023 13:36:42
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MURATLI'DA ARI KEKİ DAĞITIM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, arı yetiştiricilerine destek olmak amacıyla hayata geçirilen Arı Keki Desteği Projesine hız kesmeden devam ediyor. Proje kapsamında Muratlı ilçesindeki arı yetiştiricilerine arı keki dağıtımı gerçekleştirildi.

Başkan Albayrak, “Üreticilerimizin Girdi Maliyetlerini Ve Kârlılığı Arttırmaya Yönelik Destekleme Çalışmalarımıza Önümüzdeki Süreçte De Devam Edeceğiz”

Arı Keki Dağıtım töreninde bir konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Türkiye’de bir belediye tarafından hayata geçirilen en büyük arıcılık projesi olan Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projemiz kapsamında üreticilerimize desteğimizi sürdürüyoruz. Muratlı ve Ergene ilçelerimizden Muratlı Bal Üreticileri Birliği ile Tekirdağ İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ne üye 94 üreticiye 16.920 kg arı keki dağıttık. Değerli üreticilerimize hayırlı olsun. Proje kapsamında İl genelinde 508 kişiye 91.440 kg arı keki dağıtımı yapılacağız. Üreticilerimizin girdi maliyetlerini ve kârlılığı arttırmaya yönelik destekleme çalışmalarımıza önümüzdeki süreçte de devam edeceğiz.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından kış aylarının gelmesi ile birlikte arıların yeteri kadar beslenememesi sonucu yeteri kadar bal üretimi yapamayan arı yetiştiricilerine destek olmak amacıyla hayata geçirilen Arı Keki Desteği Projesi kapsamında, Tekirdağ İli Arı Yetiştiricileri Birliği, Muratlı Bal Üreticileri Birliği ve Malkara-Süleymanpaşa Bal Üreticileri Birliğine üye olan, arıcılık işletmesine sahip olan toplam 508 kişiye 91.440 kg arı keki dağıtımı yapılacak.

Arı Keki Dağıtım Töreninde Başkan Kadir Albayrak’ın yanı sıra Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Tekirdağ İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Selman Aslantürk, Muratlı Bal Üreticileri Birlik Başkanı İsmail Sönmez, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Fatih Bakanoğulları, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.