TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
BÜYÜKŞEHİRDEN DEPREM BÖLGESİNE YEM DESTEĞİ
23/02/2023 16:37:17
BÜYÜKŞEHİRDEN DEPREM BÖLGESİNE YEM DESTEĞİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, depremzedelere yapılan gıda, barınma, giyim ve acil ihtiyaçların giderilmesi konusundaki yardımların yanında depremin etkilediği bölgelerde faaliyet gösteren hayvan üreticilerine destek olmak amacıyla 3 tır toplam 75 ton hayvan yemini bölgeye gönderdi.

HAYVAN ÜRETİCİLERİ UNUTULMADI

6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki iki büyük depremin ardından bölgede yaraların sarılması için çalışmalarına devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, bölgede faaliyet gösteren hayvan üreticilerini de unutmadı.

Depremin yaşandığı ilk saatlerden itibaren bölgeye arama kurtarma ekiplerini sevk eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 37 araç 140 kişilik bir ekiple bölgede arama kurtarma çalışmalarına destek verdi, insani yardım noktasında da acil ihtiyaç malzemelerini depremzedelere ulaştırarak yaraların sarılmasına katkı sağladı.

BAŞKAN ALBAYRAK: “DEPREM BÖLGESİNE HAYVAN YEMİ SEVKİYATINA BAŞLADIK”

Deprem bölgesine yem sevkiyatı yapmaya başladıklarını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Bu sevkiyatlar devam edecek. Depremzede vatandaşlarımız için yaptığımız tüm yardımlarımızın yanında hayvan üreticilerimizi de unutmadık. Büyükşehir Belediyemizin Malkara’da bulunan Birlik Yem fabrikamızda üretilen 25 ton süt yemi, 25 ton besi yemi 25 ton da kuzu yemi olmak üzere toplam 75 tonluk hayvan yemini bölgeye gönderdik. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi deprem bölgesine yardım için tüm imkânlarını seferber etmiş durumda. Bölgeye yapılan yardımlarımız bundan sonra da devam edecek. Bu zor günleri hep birlikte atlatacağız, yaralarımızı hep birlikte saracağız” dedi.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.