TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Çorlu Modern Bir Mezbahaya Kavuşuyor
07/04/2016 09:45:28
Çorlu Modern Bir Mezbahaya Kavuşuyor

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Deniz Bozdoğan ve Mezbahalar Müdürü Vet. Hek. Çisem Okan ile birlikte Çorlu Mezbahasında yapılan modernizasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Mezbahada çatı, zemin ve duvarların yanı sıra soğuk hava depoları, tüm alet ve ekipmanlar, asansör sistemleri baştan aşağı yenileniyor. Buna ilaveten büyük ve küçükbaş hayvanlar için ayrı ayrı devirme kabinleri konuluyor, sakatat odaları ayrı ve soğutmalı hale getiriliyor. Ayrıca hijyen zincirinde aksama olmaması için soğutma dolaplarındaki etleri dış ortamın etkilerinden koruyarak nakil aracına aktarılmasını sağlayan körük sistemi yerleştiriliyor. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Dodurka, "Bu mezbahamız Tekirdağ için büyük önem taşıyor. Burada, bir yılda aşağı yukarı 2000 büyükbaş, 4000 küçükbaş hayvan kesimi yapılıyor ve sadece Çorlu'nun değil, Ergene ve Marmara Ereğlisi ilçelerimizin de kesim ihtiyaçlarını karşılıyor. Geçtiğimiz yıl yaptığımız denetimde bu mezbahanın Çorlu'ya yakışmadığını ve halkımızın sağlıklı et yemesi için modernize edileceği sözünü vermiştik. Nitekim söz verdiğimiz üzere çalışmalarımızın çoğunu tamamladık, sadece çatı ve zemin inşaatıyla aletlerin montajı kaldı." diye konuştu.

Modernizasyon işlemi yaklaşık 1,5 milyon liraya mal olacak olan modern mezbahanın açılışı muhtemelen Temmuz ayı içerisinde Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından yapılacak.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.