Ödüllü Pil Toplama Kampanyası'na Büyük Destek
23/06/2016 15:32:30
Ödüllü Pil Toplama Kampanyası'na Büyük Destek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ilçe belediyeleri ile ortaklaşa yürüttüğü ve  anaokulu, ilkokul, ortaokul, ve ortaöğretim okullarına yönelik başlattığı Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyasında başarıya ulaşarak çevreye bir destek daha verdi.

Atık pillerin düzenli olarak toplanarak çevreye zarar vermesinin önlenmesi, öğrencilere çevre bilincinin aşılanması ve daha temiz bir çevreye kavuşmak amacıyla 15 Ekim 2015-30 Nisan 2016 tarihleri arasında düzenlenen kampanyada 9 bin 592 kg. atık pil toplandı.

PROJEYE DESTEK YÜZDE 50 ARTTI

Geleneksel hale getirilen kampanyada bir önceki yıla oranla toplanan atık pil sayısı yüzde 50 arttı. 2015 yılında toplanan 7 bin 750 kg.'lık atık pillerin 7 bin 15 kilosunun "Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası"  sayesinde toplandığı açıklandı. Bu miktar 2016 yılında bu rakamın 10 bin 100 kiloya ulaştığını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetkilileri çevrenin korunmasına katkı sağlayan okullara teşekkür etti.

MİNİK ÇEVRECİLERE SÜRPRİZ ÖDÜLLER

Kampanyada öğrenci başına en fazla atık pil toplayan ilk 10 okul Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, öğrenci sayısına bakılmaksızın en çok atık pil toplayan ilk 10 okul da TAP Derneği tarafından ödüllendirildi.