TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
BÜYÜKŞEHİR, TEKİRDAĞ'I GELECEĞE TAŞIYOR
05/06/2024 10:27:52
BÜYÜKŞEHİR, TEKİRDAĞ'I GELECEĞE TAŞIYOR

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Sürdürülebilir Ulaşım Çalıştayı", ticari taşımacılık yapan tüm paydaşları bir araya getirdi. Ortak çözüm önerileri için somut adımlar atılan çalıştay, katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi. Çalıştaydan çıkacak sonuç bildirgesinin Tekirdağ'da kronikleşmiş ulaşım sorunlarına ışık tutarak kalıcı çözümler getirmesi bekleniyor.

Süleymanpaşa ilçesinde gerçekleştirilen çalıştayda, il genelinde ticari plakaları ile toplu taşıma hizmeti veren otobüs, minibüs, taksi, servis taşımacıları ile ilgili kooperatifler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelinerek Tekirdağ ulaşımında gelecek vizyonu masaya yatırıldı. Uzmanların bilgilerinden faydalanılarak ulaşımda mevcut durum görüşüldü, iyileştirme önerileri ve çözüm yolları konularında fikir alışverişinde bulunuldu.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Ulaşım Dairesi Başkanı Erdin Eral, Çalıştayın başlangıcında Ulaşım Ana Planı ve yapılması planlanan çalışmalar ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Daha sonra Ulaşım Ana Planı ile ilgili katılımcılara sunum eşliğinde bilgiler verildi.

“EN VERİMLİ ÇÖZÜM ÖNERİLERİYLE ÇALIŞTAYIMIZI SONUÇLANDIRACAĞIZ”

Ulaşım Çalıştayında katılımcılara hitaben bir konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Tekirdağ’ı geleceğe hazırlamak adına düzenlediğimiz Tekirdağ Ulaşım Çalıştayı’na hepiniz hoş geldiniz. Sizleri burada, bir arada görmek çok güzel. Bugün bir gün boyunca 4 ayrı oturumdan oluşacak bir çalıştay gerçekleştireceğiz. Çalıştayımızda çok değerli konuşmalara, çok değerli tartışmalara ve fikir alışverişlerine şahit olacağız. Bu süreç hepinizin katkısıyla bugüne geldi. Bugün de eminim ki siz değerli ulaşım emekçilerinin katkılarıyla, en verimli çözüm önerileriyle bu salondan ayrılacağız. Ben, bugün buraya gelerek bizleri onurlandırdığınız ve sunacağınız katkılar için her birinize Tekirdağ halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.

ULAŞIM AĞLARIYLA GÜÇLÜ TEKİRDAĞ

Güçlü bir ulaşım ağı oluşturacaklarını vurgulayan Başkan Dr. Yüceer, “Ulaşım ve toplu taşıma sisteminin de bu gelişim ve değişime entegre edilmesi ve rehabilitasyonunun gerçekleştirilmesi gerekiyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak ulaşım projelerimiz hazır. Hemzemin kavşak projelerinden karayolu koridorlarına, yay öncelikli yollardan bisiklet yollarına kadar onayda olan Ulaşım Master Planı ile uyumlu olarak, tüm ulaşım projelerimizi hızlı ve etkin bir şekilde hayata geçireceğiz.

“ULAŞIM OLMAZSA OLMAZ BİR HİZMET”

Ulaşımın önemine dikkat çeken Başkan Dr. Yüceer, “Ulaşım, olmazsa olmaz bir hizmet. Bırakın olmamasını, aksamasına bile tahammül edemediğimiz bir hizmet. Biz de ulaşım konusunun kentimizin en önemli sorunlarından biri olduğu bilinciyle bu göreve başladık. Çünkü adaylığım sürecinde de milletvekilliği görevim boyunca da en çok bize gelen taleplerin, şikayetlerin başında ulaşım geliyordu. Bu anlamda kentimizdeki bütün paydaşların fikirleri bizim için çok önemli. Biz kentimizi birlikte yaşadığımız insanlarla birlikte yöneteceğimizin sözünü vermiştik. Bu anlamda sizlerin fikirleri bizler için çok kıymetli” şeklinde konuştu.

“TEKİRDAĞ’IMIZIN SORUNLARINI BİR BİR ÇÖZECEĞİZ”

Tekirdağ’ın sorunlarına ortak akılla çözüm arayacaklarını söyleyen Başkan Yüceer, “Tekirdağ’ımızın elbette ki tek sorunu ulaşım değil. O anlamda bugünkü çalıştayımız bir başlangıç. Farklı konularda önümüzdeki süreçte çalıştaylar düzenleyeceğiz. Düzenleyeceğimiz çalıştaylarımızda sorunlarımıza hep birlikte çözümler arayacağız. Daha kapsamlı buluşmalarımız olacak. Bu buluşmalarımızda inşallah Tekirdağ’ımızın sorunlarını bir bir çözeceğiz. Ben bu anlamda hem şahsım adına hem de kurumumuzdaki yol arkadaşlarımız adına bu toplantıları çok önemsiyorum. Bu toplantıdan çıkan sonuçlar bize çok önemli ipuçları verecek ve yol gösterecek. Kentimizin ve bölgemizin ulaşım ile ilgili sorunlarını, ihtiyaçlarını bu toplantı süresince masaya yatıracağız” dedi.

 “TOPLU ULAŞIMDA AKILLI KENT SİSTEMLERİ KULLANILACAK”

Toplu ulaşım filomuzu elektrikli hale getireceğiz. Hemşehrilerimizin toplu taşıma hizmetlerine daha kolay erişebilmeleri için, kenti akıllı şehircilik sistemlerine entegre ederek güneş enerjisiyle çalışan akıllı duraklarla donatacağız. Ulaşımda katılımcı, erişilebilir, farklı ulaşım türleriyle entegre, yaya ve bisiklet öncelikli, kent içi hareketliliği konforlu, çevre dostu Tekirdağ vizyonumuzla çalışarak kentimizi geleceğe taşıyacağız. Tekirdağ Ulaşım Çalıştayı kapsamında sivil toplum kuruluşları, özel sektör temsilcileri, Büyükşehir Belediyemizin ilgili birimleri, bilgi ve deneyimlerini paylaşma, ulaşımla ilgili problemlere yönelik çözüm önerilerini ve iyileştirme modellerini tartışmak amacıyla bir araya geldik. 4 oturumdan oluşacak programımızda ticari taşımacılığı enine, boyuna masaya yatıracağız.” ifadelerini kullandı.

“KAYNAKLARI EN VERİMLİ ŞEKİLDE KULLANACAĞIZ”

Kaynakları en verimli şekilde kullanıp yatırımları Tekirdağ’ın geleceğini göz önünde bulundurarak şekillendireceklerinin altını çizen Başkan Dr. Yüceer, “Kentimizin bütününde entegre bir ulaşım sistemi kurmak ve bunu da Tekirdağ’ın geleceğine göre planlamak için çalışacağız. Bisiklet yollarının yapılmasında da, lastik tekerlekli taşımacılıkta da, raylı sistemlerle ilgili yapacağımız projelerde de mutlaka ama mutlaka Tekirdağ halkının hem ihtiyaçlarını gidereceğiz hem de halkımızın onay verdiği, “tamam” dediği işleri hayata geçireceğiz. Tekirdağ’ımızı bu anlayışla yöneteceğiz. Ülkemizin ve şehrimizin zaten dar olan kaynaklarını en verimli şekilde kullanacağız. En doğru şekilde çözüm yolları arayacağız. Bunun yolu da bugün yaptığımız gibi ortak akıldan geçiyor. Tartışma kültürünü çok fazla önemsiyorum. Konuşarak, tartışarak en doğruyu bulalım” diye konuştu.

“GÜÇLÜ BİR TEKİRDAĞ, ANCAK GÜÇLÜ BİR ULAŞIM AĞIYLA MÜMKÜN OLABİLİR”

Başkan Dr. Yüceer, çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını şu sözlerle noktaladı:

“Güçlü bir Tekirdağ mottosuyla yola çıkmıştım. Şimdi diyorum ki, güçlü bir Tekirdağ, ancak güçlü bir ulaşım ağıyla mümkün olabilir. Günümüzde insani gelişmişlik düzeylerinin değerlendirilmesinde toplu taşıma ve ulaşım sistemleri çok önemli bir yer kaplıyor. Bunun bilincindeyiz. Dolayısıyla Tekirdağ’ımızın, Türkiye’mizin refahını ve gelişmişliğini güçlü bir toplu ulaşım ağıyla sağlayabileceğimizi biliyoruz. Tüm paydaşlarımızla bu sorunu konuşacağız, tartışacağız. Tüm sorunlarımıza hep birlikte, ortak akılla çözüm bulacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu duygu ve düşüncelerle çalıştayımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Programımızın düzenlenmesinde emeği olan bürokratlarımıza, deneyimleriyle bizleri bilgilendiren, şehir dışından misafir ettiğimiz arkadaşlarımıza ve siz değerli paydaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum”  

Konuşmaların ve sunumların ardından toplantının ikinci bölümüne geçildi. Toplantının ikinci bölümünde M-S-J-T plaka sahipleri ayrı ayrı masa toplantıları gerçekleştirdi. Ulaşım emekçileri ticari taşımacılıkta faaliyetleri süresince yaşadıkları olumsuzlukları ve talepleri dile getirdiler.

Masa toplantılarının ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürü Dr. Taylan Engin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Barış Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Osman Kılıçaslan ve Lüleburgaz Belediyesi Zabıta Müdürü Raif Bıyıktaş’ın moderatörlüğünde hazırlanan sonuç bildirgesi katılımcılarla paylaşıldı.   

GENEL SEKRETER YARDIMCISI ERAL: “BURADAN ÇIKAN SONUÇ BİLDİRGESİ ÇALIŞMALARIMIZA IŞIK TUTACAK VE BİZLER İÇİN YOL GÖSTERİCİ OLACAKTIR”

Programın kapanış konuşmasını Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Ulaşım Daire Başkanı Erdin Eral yaptı. Konuşmasına programa katkı sağlayan herkese teşekkür ederek başlayan Eral, “Öncelikle yoğun mesailerini bırakıp bizlere katkı sunmak adına aramızda bulunan kıymetli moderatörlerimize çok teşekkür ediyorum. Burada bizlere katkı sunmaları Tekirdağ ulaşım sistemi için oldukça önemliydi. O anlamda hepsinin emeklerine sağlık. Bu çalıştayın hazırlanmasıyla ilgili bizi teşvik eden, vizyonuyla önümüzü açan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Candan Yüceer’e çok teşekkür ediyorum. Sizler kıymetli esnaflarımıza, ticaret odası temsilcilerimize, oda temsilcilerimize, emniyet birimlerimize ve daha burada sayamadığım tüm paydaşlarımıza tüm gününü bizlere ayırdığı için çok teşekkür ediyorum. Bugün burada Tekirdağ’daki ticari taşımacılıkla ilgili konuşulmayan bir şey kalmadı. Her sektör kendi sorunlarını tek tek ifade etti. Biz bunların her birini titizlikle not aldık. İlerleyen günlerde bizlere düşen görev, sizlerin bu taleplerini bilimin ışığında, hukuki normlar çerçevesinde ve her bir paydaşımızı da mutlu edecek şekilde sonuçlandırmaktır. Bu programlarımız devam edecek. Bizlere gelen talepleri, yerine gelenleri, gelmeyenleri değerlendireceğimiz kapsamlı çalıştaylarımıza önümüzdeki süreçte de devam edeceğiz. Tekirdağ’ımızı güçlü ulaşım ağlarıyla geleceğe taşımak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Buradan çıkan sonuç bildirgesi çalışmalarımıza ışık tutacak ve bizler için yol gösterici olacaktır” dedi.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.