TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNE 'KAMUDA ETİK DEĞERLER' EĞİTİMİ VERİLDİ
03/06/2024 16:44:40
BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNE 'KAMUDA ETİK DEĞERLER' EĞİTİMİ VERİLDİ

25 Mayıs Dünya Etik Günü ve 25-31 Mayıs Etik Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından, Büyükşehir Belediyesi personeline yönelik olarak ‘Kamuda Etik Değerler ve İlkeler’ konulu eğitim programı düzenlendi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Etik Komisyonu tarafından, 2015 yılından bu yana Etik Haftası etkinlikleri kapsamında her yıl farkındalık eğitimlerinin düzenlenmesi sağlanıyor.

2024 yılı Etik Haftası Etkinlikleri kapsamında 15, 30 ve 31 Mayıs 2024 tarihlerinde Kamu Görevlileri Etik Kurulu Etik Eğitmeni-Eğitim Şube Müdür Vekili Erkan Ilgaz tarafından sunum eşliğinde, Büyükşehir Belediyesi personeline 6 oturumda,  “Kamuda Etik Değerler ve İlkeler” konulu farkındalık eğitimi verildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yılmaz İçöz sahnesinde gerçekleştirilen eğitimde büyükşehir çalışanlarına; “Etik ile ilgili kavramlar, etik ikilemler, etik karar verme, kamu etiği, etik değerler, etik olmayan davranış örnekleri, davranışın etik açıdan yargılanması, Kamu Görevlileri Etik Kurulu tarafından verilen etik ihlal karar örnekleri ve Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri” konularında bilgilendirme yapıldı.

 

BAŞKAN YÜCEER: “ETİK DEĞERLER, YÖNETİM SİSTEMİNİN KALİTESİNİ BELİRLER”

Kamu kurum ve kuruluşlarında Etik Değer ve ilkelerinin önemine vurgu yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, kamuda etik kültürüne, kamu görevlilerinin görevlerini yürütürken uymaları gereken etik davranış ilkeleri olan adalet, dürüstlük, saydamlık, tarafsızlık ve hesap verebilirlik ilkelerine büyük önem veriyoruz. Yönetim sisteminin kalitesi, etik değerlere verilen önemle ölçülür. Bu nedenle kamu görevlileri, hizmetin gerektirdiği yetkinliğe sahip olmalı, yetkilerini adil, doğru, dürüst, tarafsız ve tutarlı bir şekilde kullanmalı, etik davranış ilkelerinden ödün vermemelidir. Bu eğitimlerle amacımız, kurumumuzda kamu hizmetinin kalitesini yükseltmek ve vatandaşlarımıza etik değer ve ilkeler doğrultusunda en iyi hizmetin verilmesini sağlamaktır.” Dedi.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.