TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
ŞAHPAZ HIDIRELLEZ ŞENLİĞİ'NDE UMUTLAR TAZELENDİ
27/05/2024 11:40:14
ŞAHPAZ HIDIRELLEZ ŞENLİĞİ'NDE UMUTLAR TAZELENDİ

Çorlu Şahpaz Mahallesi 4. Geleneksel Hıdırellez Şenliği, vatandaşların yoğun katılımıyla, coşku içerisinde kutlandı. Gün boyu süren etkinliklere katılım sağlayan vatandaşlar, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer’e yoğun ilgi gösterdi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çorlu Belediyesi ve Marmaraereğlisi Belediyesi’nin destekleriyle Çorlu’nun Şahpaz Mahalle Muhtarlığı tarafından organize edilen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Etkinlikte, katılımcılara yemek ikramı yapılırken, Çorlu Halk Eğitim Merkezi Folklor Ekibi ve Trakya Şov ve Davul Zurna Grubu düzenledikleri gösterilerle vatandaşlara eğlence dolu bir gün yaşattı.

Programda bir konuşma yapan Şahpaz Mahallesi Muhtarı İlker Soydan, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin desteklerinden dolayı Başkan Dr. Candan Yüceer’e ve emeği geçen tüm ekibe teşekkür etti.

Şenlikte Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Tekirdağ Milletvekilleri; Cem Avşar ve Gökhan Diktaş ile Çorlu Kaymakamı Murat Eren de konuşma yaptı. Konuşmacılar, Hıdırellez’in bolluk ve bereket getirmesini dileyerek şenliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler.

“EL BİRLİĞİYLE, GÜÇ BİRLİĞİYLE ÇALIŞACAĞIZ”

Programda konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, “Yüz yıllardır devam eden böylesine kadim bir geleneği Tekirdağ’ın kültürüyle buluşturduğu ve bizleri burada bir araya getirdiği için kıymetli Şahpaz Mahalle Muhtarımız İlker Soydan’a emeği ve katkıları için çok teşekkür ederim. İş birliklerimizle Şahpaz’ımızı ve tüm köylerimizi, altyapısıyla, üstyapısıyla, böylesine kadim gelenekleriyle daha güzel, daha yaşanabilir yaşam merkezleri haline getireceğiz. Daha güçlü bir Çorlu, bir Tekirdağ için el birliğiyle, güç birliğiyle çalışacağız” dedi.

“HIDIRELLEZ’İN TÜM DÜNYA HALKLARI İÇİN BOLLUK VE BEREKET GETİRMESİNİ DİLİYORUM”

Hıdırellez’in tüm dünya halklarına bolluk ve bereket getirmesini dileyen Başkan Dr. Yüceer, “Hıdırellez, bizim için sadece doğanın canlanması değil, umutların da canlanması, kardeşlik, bolluk, bereket gibi kavramları da çağrıştırıyor. Ben de hem şehrim için hem ülkem için ve tüm dünya halkları için Hıdırellez’in bolluk, bereket, sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum. Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın diyorum” şeklinde konuştu.

“TEKİRDAĞ’IN HAK ETTİĞİ HİZMETLERİ ALMASI İÇİN CANLA, BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ”

Daha mutlu, huzurlu ve daha yaşanılabilir bir Tekirdağ hedefiyle çalışacaklarına dikkat çelen Başkan Dr. Yüceer, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Büyükşehir Belediye Başkanınız olarak, Candan Başkanınız olarak şunun sözünü vereyim; önümüzdeki 5 yıl, geleneğimize, kadim geçmişimize, toprağımıza, havamıza, suyumuza, bütün canlılarımıza sahip çıktığımız bir dönem olacak. Ayrıca Tekirdağ’ımızın gerek merkezi idareden gerekse de yerel yönetimlerin iş birliğiyle hak ettiği hizmetleri aldığı bir 5 yıl, bir dönem olmasını da yüce Allah’tan diliyorum. Tekirdağlı hemşehrilerimin, Çorlulu hemşehrilerimin hak ettiği en iyi hizmeti alması için canla, başla çalışacağız. Bunun da sözünü veriyorum. Bu vesileyle ben tekrardan Hıdırellez Bayramı’nızı kutluyorum. Tutulan tüm dileklerin Alllah katında kabul olmasını temenni ediyor, hepinize iyi eğlenceler diliyorum”

Konuşmaların ardından Şahpaz Mahallesi 4. Geleneksel Hıdırellez Şenliği gün boyu süren etkinliklerle devam etti. Çeşitli aktivitelerin yapıldığı programda vatandaşlar gönüllerince eğlendi.

 

BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.