BÜYÜKŞEHİR'DEN MECLİS ÜYELERİNE YÖNELİK EĞİTİM
26/04/2024 16:38:06
BÜYÜKŞEHİR'DEN MECLİS ÜYELERİNE YÖNELİK EĞİTİM

Eğitim faaliyetlerine büyük önem veren ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından yeni dönem için seçilen meclis üyelerine yönelik eğitim programı düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından Türkiye Belediyeler Birliği’nin katkılarıyla Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim programı, 26 Nisan Cuma günü saat 10.00 ile 16.00 saatleri arasında düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin meclis üyelerine yönelik gerçekleştirilen eğitim çalışmasında,  belediyenin organları ve birbiriyle ilişkileri, meclis toplantılarının icrası (gündem, davet, işleyiş), meclis kararları ve yürürlüğe girme süreci, meclisin görev ve yetkileri, encümen seçimi, çalışma usulü, görev ve yetkileri, meclis üyelerinin idari, mali ve cezai sorumlulukları, meclis üyeliğinin sona ermesi ve meclisin feshi, meclis ihtisas komisyonları oluşumu ve görev ve çalışma usulleri, belediye meclisinin denetim yetkileri ve usulü, denetim komisyonu görevi ve çalışma usulü, meclisin denetim yöntemleri, meclisin imar planı yapım ve değişikliği hakkında çalışma usulü konularına dair Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Halil İbrahim Azak tarafından katılımcılara bilgiler verildi.

Meclis üyelerinin mevzuat hakkındaki sorularının da cevaplandırıldığı program sonunda katılımcılara meclis üyeliği yaka rozeti takdim edildi.