TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINDA ÇİFTÇİNİN YANINDA
29/04/2024 16:41:55
BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINDA ÇİFTÇİNİN YANINDA

Her zaman üretimin ve üreticinin destekçisi olan, tarımsal alanda örnek ve sürdürülebilir projelere imza atan, üretimin merkezinde yer alan çiftçilere yönelik projeleriyle onların yanında olduğunu her zaman ortaya koyan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, çiftçilere ve kırsal kesime destek konusunda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda, çiftçilerin yaşadığı sıkıntılardan biri olan kırsal mahallelerde tarla yolları genişletme ve düzenleme çalışmaları da aralıksız devam ediyor.

Hayrabolu Belediyesi ile işbirliği içerisinde çalışmalarını sürdüren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Tarımsal Altyapılar Şube Müdürlüğü ekipleri, Hayrabolu ilçesinin Çıkrıkçı, Temrezli, Karakavak, Hedeyli, Kadriye ve Şalgamlı mahallelerinde 3 greyder ile çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında 1 haftalık süre içerisinde 6 mahallede toplam 60 km tarla yolunun genişletme ve düzenlemesi yapıldı. Havaların düzelmesi ile birlikte diğer mahallelerde de başlayacak olan tarla yolları genişletme ve düzenleme çalışmaları, mahalle sakinleri ve çiftçiler tarafından da memnuniyetle karşılandı.

 

BAŞKAN YÜCEER: “EMEK, ÜRETİM EN YÜCE DEĞERDİR. ÜRETEN, EMEK VEREN TÜM ÇİFTÇİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak üretimin önemini bildiklerini, bu paralelde her zaman üreticinin destekçisi olacaklarını dile getiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, “Üretim bizim olmazsa olmazımız. Üretim olmadan gelişme olmaz, ilerleme olmaz. Bu anlamda üretim yapan herkes bizim başımızın tacı. Çiftçilerimiz bizim için çok değerli. Tarla yollarına ulaşmakta güçlük çeken çiftçilerimizin üretim yapmasına destek olmak adına tarla yolları genişletme ve düzenleme çalışmalarımızı başlattık ve bütün hızımızla devam ettiriyoruz. Hayrabolu ilçemizin mahallelerinde başlattığımız çalışmalarımızı belirli bir program doğrultusunda tüm ilçelerimizde sürdüreceğiz.  Mutlu, üreten, ürettiğinden kazanan, hak ettiğini alan bir Tekirdağ inşa etmek için üretimi desteklemek, üreticilerimizin yanında olmak durumundayız. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ilçelerimizde, ilçe belediyelerimizle işbirliği ve koordinasyon içerisinde kırsal kesimde yapılacak olan çalışmalara destek vereceğiz. Ayçiçeği ekimlerinin başladığı bu dönemde tüm çiftçilerimize kolaylıklar diliyor, bol ve bereketli bir hasat sezonu temenni ediyorum” dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, tarla yolları genişletme ve düzenleme çalışmalarını 11 ilçede belirli bir program doğrultusunda hava şartlarının da elverişli olmasına paralel olarak gerçekleştirmeye devam edecek.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.