TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
BÜYÜKŞEHİR PATİ DOSTLARINA KAPILARINI AÇTI
24/05/2024 09:39:48
BÜYÜKŞEHİR PATİ DOSTLARINA KAPILARINI AÇTI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, çocuklara hayvan sevgisi aşılamak amacıyla Karacakılavuz Anaokulu öğrencilerini, Süleymanpaşa Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi’nde ağırladı.

Okul müdürü ve öğretmenleri eşliğinde Büyükşehir Belediyesi tarafından Süleymanpaşa’nın Karacakılavuz Mahallesi’ne kazandırılan bakımevini ziyaret eden öğrencilere, tesiste görevli teknik personel tarafından yapılan tıbbi işlemler ve uygulamalar anlatıldı.

Tesisin ziyarete açık bölümlerinde hayvan dostları yerinde gözlemleyen öğrenciler,  “Dünyadaki tüm canlıları koruyacağız. Sokakta yaşayan hayvanlara asla zarar vermeyeceğiz; onları çok seveceğiz” diyerek pati sözü verdiler.

DR. CANDAN YÜCEER: “EVLATLARIMIZIN YÜREĞİ SEVGİYLE DOLU”

Çocuklara hayvan sevgisi aşılamanın önemine vurgu yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, “Bugünün minikleri, yarının büyükleri olan sevgili öğrencilerimizi, hayvan dostlarımıza sıcak bir yuva olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi’nde misafir etmenin mutluluğunu yaşadık. Okul müdürü ve öğretmenleri eşliğinde tesisimizi gezen minikler, uzman personelimizden bakımevinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldılar. Şefkat ve vicdanlarıyla bizleri duygulandıran yavrularımız, pati sözü vererek kendilerini pati dostu ilan etti ve bizleri fazlasıyla duygulandırdı. Evlatlarımızın yürekleri sevgiyle dolu. Bu da bizleri gelecek için umutlandırıyor. Sizlere Candan Başkanınız olarak söz veriyorum, her biri birbirinden zeki ve merhametli olan güzel evlatlarımız için çok çalışarak güzel bir gelecek inşa edeceğiz. Bugünlerde ülke gündeminin üst sıralarında olan sokak hayvanları konusunda belki de en fazla belediyelerimizin çalışkanlığına ve çocuklarımızın güzel yüreklerine ihtiyacımız var. Bu iki unsuru buluşturduğumuz için çok şanslı olduğumuzu düşünüyorum” şeklinde konuştu. 

BAKIMEVİ ÖZVERİYLE ÇALIŞIYOR

150 adet köpek ve 100 adet kedi olmak üzere toplam 250 adet sahipsiz hayvan kapasitesine sahip bakımevi içerisinde, birbirine bağlı ve bağımsız, hayvanların barınabilecekleri ve gerekli tedavilerinin sağlanabileceği alanlar bulunuyor. İdari bina, klinik birimi, 4 adet köpek bakım alanı, 4 adet köpek yaşam alanı, kedi bakım alanı, kedi yaşam alanı, karantina birimi, ısı ve su merkezi ve güvenlik birimi olacak şekilde bölümlendirilen bakımevinde can dostlarımıza en iyi şekilde bakılıyor. 2 adet muayene odası, 2 adet operasyon salonu, laboratuvar, hayvan yıkama-tıraş odası, görüntüleme odası, ameliyathane personel hazırlık, ameliyathane hasta hazırlık, eczane, mama hazırlık odası ve veteriner hekim odasının bulunduğu Klinik Birimi ile sokak hayvanlarımızın tedavileri en iyi şekilde yapılıyor.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.