Tatil Günleri Çalışma Ruhsatı Alınması
08/01/2015 10:53:47
Tatil Günleri Çalışma Ruhsatı Alınması

DENETİM VE RUHSAT ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nun 7. Maddesi'nin (j) bendinde; gıda ile ilgili olanlar dâhil birinci sınıf gayrisıhhî müesseseleri ruhsatlandırmak ve denetlemek, (d) bendinde ise büyükşehir belediyesi tarafından yapılan veya işletilen alanlardaki işyerlerine, ruhsat vermek ve denetlemek büyükşehir belediyesinin görev, yetki ve sorumlulukları olarak belirtilmiştir.

5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 80.maddesinde belediye sınırları ve mücavir alanları içinde, her türlü akaryakıt ile sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) ve sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) istasyonlarına nazım imar ve uygulama imar plânına uygun olmak kaydıyla belediye tarafından izin verilebilir. Bu istasyonlara çalışma ruhsatı büyükşehirlerde büyükşehir belediyesi tarafından verilir, denilmektedir.

İfade edilen mevzuat kapsamında yer alan, Büyükşehir Belediyesinin işyeri açma ve çalışma ruhsatı verdiği işletmelerden Pazar ve Ulusal Tatil Günlerinde çalışmak isteyenler 394 sayılı Hafta tatil Kanunu uyarınca ilişikte belirtilen beyannameyi doldurarak Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Denetim ve Ruhsat Şube Müdürlüğüne başvuru yaparak ilgili harcın ödenmesi kaydıyla Hafta Tatil Ruhsatını alabilirler. Alınan ruhsatlar 1 yıllık olup, süresi bitince yenilenmesi gerekmektedir.

Güncel Duyurular