ANIZ YAKMANIN OLUMSUZLUKLARI
10/06/2016 14:34:53
ANIZ YAKMANIN OLUMSUZLUKLARI

Biçme yüksekliği 10cm'den az tutulursa anız yakmaya gerek kalmaz.

ANIZ YAKTIĞINIZDA;

* Topraktaki organik maddeleri yok ederek verimi azaltır.

* Toprağın su tutma kapasitesi düşer.

* Toprak erozyonuna neden olur.

* Diğer yangınlara yol açar.

* Çevre kirliliği oluşturur.

* Topraktaki canlıları yok eder.

Anız yakanlara her dekar için 40.87 TL idari para cezası verilir. Anız yakma fiilinin orman ve sulak alanlara bitişik yerler ile meskun mahallerde işlenmesi durumunda ceza 5 kat arttırılır.

(2872 sayılı Çevre Kanunun 20. maddesinin (l) bendine göre)

Bir kıvılcımı küçümsemeyin. Yangınlar küçük bir kıvılcımla başlar. Tekirdağ hepimizin, onu korumak hepimizin görevidir. Hemşehrilerimizin bu konuda gerekli özeni göstermelerini bekliyorum.

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı