HİZMET BİNASI PROJE YARIŞMASI - TOPLANTI TUTANAĞI
22/04/2015 18:39:48
HİZMET BİNASI PROJE YARIŞMASI - TOPLANTI TUTANAĞI

TOPLANTI TUTANAĞI 1

`Tekirdağ Büyükşehir Belediye Hizmet Binası, Meydan ve Çevresinin Düzenlenmesi Mimari ve Kentsel Tasarım Proje Yarışması' için jüri toplantısı projelerin sergilendiği Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Binası'nda Asli Jüri Üyeleri; Ersen Gürsel (Jüri Başkanı), Alişan Çırakoğlu, Cem Sorguç, Ferhat Hacıalibeyoğlu, Ebru Firidin Özgür, Murat Özyavuz, Osman Taşseten, Yedek Jüri Üyeleri; Eser Yağcı, Gül Tüzün, Uğur Pulat, İlhan İnel, Danışman Jüri üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Neşat Erdoğan, Murat Yazan, Dilşad Ergin, Kemal Ersoylu, Raportörler, Nurdan Özcan Yalçın, Şuayip Özer, Levent Turan'ın katılımı ile 10.04.2014 Cuma günü saat 14:oo'da başlamıştır.

Tüm jüri üyeleri yarışmaya katılan projeleri daha önce görmediklerini beyan etmişlerdir.

Jüri başkanı Sayın Ersen GÜRSEL'in açılış konuşmasından sonra idareye teslim edilen 56 (ellialtı) proje ile ilgili raportörlüğün tespitleri aktarılmıştır.

Raportörlük, elden teslim edilen ve kargo ile gelen projelerin şartnamede belirtilen süreler içinde idareye ulaşmış olduğunu ancak bazı kargo firmalarının kargo teslim makbuzlarında saat belirtmemeleri gibi teknik nedenlerden dolayı teslim saatleri konusunda belirsizlik olduğunu ve bazı projelerin ambalajından CD/DVD çıkmadığını belirtmiştir. Ayrıca kargo ile gelen maketler açıldığında bazılarının hasar görmüş olduğunu belirtmiştir.

Jüri projelerin şartnamede yazılan süre içinde teslim edilmiş ve idareye ulaşmış olduğunu göz önüne alarak ve CD/DVD eksikliğinin yarışma dışı bırakma nedeni olmayacağı görüşüne vararak tümünün değerlendirmeye alınmasına karar vermiştir.

Bu tespit ve kararların ardından jüri üyeleri projeleri incelemek üzere bireysel çalışmalarına başlamışlardır.

Jüri bireysel incelemelerin ardından tekrar bir araya gelmiş ve ilk eleme aşamasına geçilmiştir.

Güncel Duyurular