MİRAS ATÖLYESİ-1 PROJESİ KAPSAMINDA "ANILARDA ERTUĞRUL MAHALLESİ" PROGRAMI DÜZENLENDİ
28/05/2018 09:22:11
MİRAS ATÖLYESİ-1 PROJESİ KAPSAMINDA

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, sivil mimarlık örneklerinden bir bölümünü ayağa kaldırarak kentin geçmişle bağının yeniden kurulması amacıyla sürdürdüğü "Miras Atölyesi" projesi kapsamında "Anılarda Ertuğrul Mahallesi" programı düzenledi. Programda Ertuğrul Mahallesi sakinleri bir araya geldi.

Önümüzdeki dönemde bir taraftan restorasyon çalışmaları devam ederken bir taraftan da projenin içeriğini zenginleştirecek ve kentte yaşayanlarla bağını kuracak yeni çalışmalar gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bunlardan ilki daha önceki Tarih Vakfında sözlü tarih ve yerel tarih projeleri koordinatörlüğü yapmış Funda Çetintaş tarafından yürütülen Anılarda Ertuğrul Mahallesi sözlü tarih projesidir. Bu projenin devamında da Tekirdağ da ve İstanbul da açılacak Geçmişi Yeniden Tasarlamak  Tekirdağ Ertuğrul Mahallesi Miras Atölyesi Sergisi" ve Albüm Kitabı ile sergiyle eş zamanlı gerçekleştirilecek etkinlikler planlanmaktadır.