Tekirdağ Tarihi Sempozyumu Başladı
26/03/2015 12:10:19
Tekirdağ Tarihi Sempozyumu Başladı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Tekirdağ valiliği, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Namık Kemal Üniversitesi, Süleymanpaşa Kaymakamlığı ve Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Tekirdağ Tarihi Sempozyumuna katıldı. Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu'nun yanısıra, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Süleymanpaşa Kaymakamı Kamil Kıçıroğlu, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Macaristan eski Büyükelçisi Dr. Janos Hovari ile öğretim görevlileri ve öğrencilerin de ilgi gösterdiği sempozyumun açılışında konuşan Tekirdağ büyükşehir Belediye Başkanı kadir Albayrak Tekirdağ'ın tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını, sahip olduğu coğrafi konumuyla da önemli bir yerleşim alanı olduğunu belirtti.  Sempozyumun Tekirdağ için hayırlı olmasını dileyen Albayrak Tekirdağ ile ilgili her türlü etkinliğe her türlü desteği vereceklerini söyledi.  Sempozyuma konuşmacı olarak katılan öğretim görevlileri katılımcılara Tekirdağ'ın tarihiyle ilgili çeşitli bilgiler verdiler. Sempozyum 2 gün sürecek.