Büyükşehir Belediyesi'nden Engelsiz Pedala Destek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetler Dairesi, Engelsiz Pedal Derneği üyelerine destek verdi.

2012 yılında bir adet kasalı bisiklet ile fiziksel engelli çocukları evlerinden çıkartarak sosyalleştirme amacıyla yola çıkan ve 13 Ocak 2014 tarihinde merkezi İstanbul Kadıköy'de bulunan tamamı gönüllülük esasına dayalı bir dernek olarak faaliyetlerine devam eden Engelsiz Pedal Derneği Çanakkale Zaferinin Yüzüncü yıldönümü kutlamaları kapsamında 18 Mart'ta Çanakkale'de olmak için İstanbul'dan pedal çevirmeye başladı.

14 Mart Cumartesi Tekirdağ'a gelen ikisi görme engelli sporculardan oluşan toplam beş kişilik sporcu grubunu Uygulama Otelinde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü Hasan Yılmaz ve Engelli ve Yaşlı Hizmetlerinden Sorumlu Murat Yıldız karşıladı. Otel lobisinde sporcu grup ile bir süre görüşen Yılmaz, yapılan projeler hakkında bilgi aldı.

Grup lideri Hakan Sevin kasalı bisiklet ve tandem (iki kişilik) bisikletler ile dernek çatısı altında faaliyetlerini sürdürdüklerini kasalı bisiklet ile fiziksel/zihinsel engeli bulunan arkadaşlarımızla, tandem bisikletler ile de görme/işitme engeli bulunan veya herhangi bir uzvu bulunmayan arkadaşlarımızla birlikte şehir içi ve şehir dışında çeşitli faaliyetler/turlar düzenlediklerini belirtti.

Tekirdağ'ı ve insanını çok samimi ve sıcak bulduklarını söyleyen Sevin, verdikleri destekten ötürü Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'a teşekkür etti.

Engelsiz Pedal Ekibi daha sonra 18 Mart'ta Çanakkale'de olmak için tekrar pedal çevirmeye başlayarak yollarına devam etti.