Vatan Şairi Namık Kemal, Ölümünün 128. Yılında Anıldı
02/12/2016 10:48:30
Vatan Şairi Namık Kemal, Ölümünün 128. Yılında Anıldı

Vatan ve Hürriyet Şairi Namık Kemal, ölümünün 128. yılında Tekirdağ'da törenlerle anıldı.

Üç Kemaller Parkı'nda bulunan Namık Kemal Anıtına çelenk konulması ile başlayan anma töreninde saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Namık Kemal Evi ziyaret edildi. Programda Namık Kemal'e ait eserler sergilendi ve şiirleri okundu. Ardından Büyükşehir Belediyesi Yılmaz İçöz Sahnesinde devam eden programda, Tekirdağ Namık Kemal Lisesi öğrencileri tarafından Namık Kemal'in hayatından kesitlerin sunulduğu oyun sahnelendi.

Programa, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile birlikte Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Süleymanpaşa Kaymakamı Ahmet Atılkan, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Garnizon Komutanı Piyade Albay Kemal Cöne, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlardan yetkililer ve vatandaşlar katıldı.