TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından 1 Mart 2018 tarihinde İstanbul'da Arabuluculuk Komisyonlarının Yetki ve Sorumlulukları Eğitimi toplantısı gerçekleşti
12/03/2018 08:55:13
Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından 1 Mart 2018 tarihinde İstanbul'da Arabuluculuk Komisyonlarının Yetki ve Sorumlulukları Eğitimi toplantısı gerçekleşti

Büyükşehir Belediyemiz adına İnsan Kaynakları Şube Müdür V. Tamer ARTUN, Hukuk Müşaviri Yıldız ÇELİKKOL ve Avukat Figen KOCAAĞALAR'ın katıldığı Eğitimin ilk oturumunda, Adalet Bakanlığı, Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü, Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu'nun idare için getirdiği yeniliklerden bahsederek arabuluculuk komisyonlarının kuruluşunu ve işleyişini anlattı. Özellikle 7036 sayılı İş Mahkemeleri Kanununda iş davalarında arabulucuya gitmenin dava şartı olarak belirlenmesi ile iş hukuku uyuşmazlıklarının mahkemeye başvurmadan daha az masrafla ve hızlı bir şekilde çözüme kavuşacağını belirtti. Yargıda iş davalarının karara bağlanma sürecinin kısalacağına ve iş yükünün de bu vesileyle azalacağına değinerek, hukuki ihtilaflarda alternatif bir çözüm yolu olan arabuluculuk ile uyuşmazlıkların çözümünde yerel yönetimlerin rolünün son derece önem arz ettiğine dikkat çekti. Mahalli idarelerin de arabuluculuk konusunda Belediye Mevzuatını değil de 7036 sayılı kanunu dikkate almaları gerektiğinin altını çizdi.
Sayıştay Grup Başkanı Levent Mutlu ise arabuluculuk sürecinin yerel yönetimler açısından öneminden bahsederek, arabuluculuk komisyonlarının uygulamaya yönelik yaşayabileceği muhtemel sorunlara ilişkin çözüm önerileri geliştirdi.
Eğitimin ikinci oturumunda, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Talat Canbolat'ın `İdarenin Özel Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk' konulu sunumu ve arkasından komisyon üyelerinin sorularının cevaplandırılması ile eğitim sonlandırıldı.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.