TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Başkan Kadir Albayrak'ın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı
23/07/2019 23:48:50
Başkan Kadir Albayrak'ın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Kadir Albayrak mesajında şu ifadelere yer verdi:
II. Meşrutiyet Döneminde sansür uygulamasına son verildiği tarih olan 24 Temmuz 1909'un yıl dönümü, Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlanmaktadır.
Haber verme, denetim, eleştiri, eğitim, eğlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri olan basının, uygarlığın ilerlemesinde ve demokrasinin gelişiminde çok büyük katkısı vardır. 
Basın özgürlüğü, tarihsel süreç içerisinde dünyada yaşanan gelişmelere bağlı olarak ilerlemiş ve güçlenmiştir. Gelişmiş ülkelerde basının özgür olması tesadüf değildir. Basının özgürlüğü, ülkelerdeki demokrasinin kalitesini gösteren önemli bir ölçüttür. 
Tarihimizde basın özgürlüğü, tarihsel süreç içerisinde değişim göstermiştir. Ülkemiz sansürün uygulandığı, gazetecilerin cezaevlerine atıldığı, kaleme aldıkları yazılar nedeniyle işten atıldıkları veya baskı nedeniyle otosansür uygulamak zorunda kaldıkları dönemleri yaşamıştır. Ancak ülkemiz bu dönemleri aşacaktır. Demokrasimiz ilerledikçe ve özgürlükler arttıkça basınımız da daha iyi bir duruma gelecektir. 
Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin müşterek sesi olan basın emekçilerimizin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutluyor, büyük fedakârlıklarla sürdürdükleri mesleklerinde başarılar diliyorum.

Kadir Albayrak
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.