TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Başkan Kadir Albayrak'ın 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı
14/03/2021 08:54:28
Başkan Kadir Albayrak'ın 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Kadir Albayrak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

14 Mart 1827'de "Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire" adlı okulun kurulması tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilmekte ve bu tarihin yıl dönümü "Tıp Bayramı" olarak kutlanmaktadır.

Ülkemizin sağlık alanında büyük bir atılım gerçekleştirmesinin önünü açan Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, "Beni Türk hekimlerine emanet ediniz" diyerek, Türk hekimlerine duyduğu güveni en güzel şekilde ifade etmiştir.

İnsanların en temel ihtiyaçlarından olan sağlık; huzur ve mutluluğun da kaynağıdır. Hayatımızın her döneminde ihtiyaç duyduğumuz doktorlar ve sağlık çalışanları insanlık için kutsal bir görevi yerine getirmektedirler.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınına karşı milletçe yürüttüğümüz mücadelede, sağlık çalışanlarımız en ön saflarda olmuştur. Eşsiz bir fedakârlık örneğiyle halk sağlığını korumak adına canla başla çalışan sağlık çalışanlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır.

14 Mart Tıp Bayramını kutladığımız bu anlamlı günde, tüm sağlık çalışanlarımıza en içten duygularımla teşekkür ediyor, halk sağlığını koruma uğruna yaşamlarını yitiren sağlık çalışanlarımızı rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum.

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.