TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
ORTAK BASIN TOPLANTILARI ERGENE İLÇESİ İLE SON BULDU
17/03/2021 10:40:34
ORTAK BASIN TOPLANTILARI ERGENE İLÇESİ İLE SON BULDU

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından Tekirdağ'ın 11 ilçesinde gerçekleştirilen çalışma, proje ve yatırımları basın mensuplarıyla paylaşmak adına 11 ilçe belediye başkanı ile birlikte düzenlenen ortak basın toplantıları Ergene ilçesinde gerçekleşen toplantı ile son buldu.

Ergene Belediyesi Ulaş Hizmet Binası Salonunda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel yaptı. Yüksel konuşmasında, "Bugün tarihi bir gün. Türkün gücünü yedi düvele gösteren başta ülkemizin kurucusu, yurdumuzun kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Toplantımızın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Rasim Yüksel'in ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen ve 18 Mart Şehitleri Anma günü dolayısıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anarak konuşmasına başlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tüm ilçelerimizde yaşanan bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak, basınımız vasıtası ile en doğru bilgileri ve yapılan hizmetleri vatandaşlarımıza aktarmak için bu basın toplantılarını tertip ettik. Ancak öncelikle Çanakkale Zaferinin 106. Yıldönümünde, başta Ebedi önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygı ile anıyorum" dedi.

Başkan Albayrak: "Tekirdağ genelinde bugüne kadar 2 Katrilyon 750 Milyon, Ergene özelinde ise 137 Milyon TL'lik yatırım yaptık"

Kovid-19 Salgını dolayısıyla bir yıldan bu yana tam randımanlı çalışamadıklarının altını çizen Başkan Albayrak, "1 Nisan'dan itibaren artık, aşılamanın geldiği nokta ve pandemi ile mücadelede kaydedilen aşamadan aldığımız güçle sahada olacağız. Vatandaşlarımıza inancımız tam ve en kısa sürede Tekirdağ olarak biz de bu salgından alnımızın akı ile çıkacağız. Bugüne kadar Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Tekirdağ genelinde 2 Katrilyon 750 Milyon TL'lik yatırım yapmışız. Ergene özelinde ise Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin 74 Milyon, TESKİ'nin ise 63 Milyon olmak üzere toplam 137 Milyon TL'lik yatırımımız söz konusu. Ama yapılan tüm yatırım ve hizmetlere rağmen Tekirdağ'ın ve tüm ilçelerimizin çok daha fazla yatırıma ihtiyacı varsa bunun ciddi anlamda sorgulanması gerekiyor. Vatandaşlarımızın milletvekillerine önümüzdeki 2 sene boyunca Ergene için ne yatırımı var sorusunu sorması gerekiyor. Şimdi siyaset zamanı değil hizmet zamanı. Rasim Başkan Ergene için gayet başarılı çalışmalar yapıyor. Onun yetmediği yerde ben büyükşehir olarak arkasında olacağım. Ergene'yi seviyoruz. Bundan sonra da Ergene için, Tekirdağ için elbirliği ile çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.       

Toplantıda TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Kaan Gaytancıoğlu tarafından 1 Nisan 2014- 31 Aralık 2020 tarihleri arasında TESKİ ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Ergene ilçesinde gerçekleştirilen yatırım ve projeler ile ilgili sunum eşliğinde basın mensuplarına bilgi verildi. Daha sonra Başkan Kadir Albayrak ve Rasim Yüksel basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Ergene ilçesi ortak basın toplantısına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel'in yanı sıra TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Dr. Kaan Gaytancıoğlu ve Alpaslan Kurtoğlu, Büyükşehir ve Ergene Belediyesi bürokratları ile basın mensupları katıldı.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.