TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Sahil Dolgu Alanı 3. Etap Projesi Açılıyor
04/06/2021 12:19:11
Sahil Dolgu Alanı 3. Etap Projesi Açılıyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hem kentin çehresini daha da güzelleştirmek hem de vatandaşlara yeni sosyal aktivite alanı kazandırmak amacıyla yapımına başlanılan, yeşil ve mavinin uyum içerisinde bütünleştiği Sahil Dolgu Alanı 3. Etap Projesinin açılışı 10 Haziran'da gerçekleştirilecek.

9000 metrekare alanda inşa edilen Sahil Dolgu Alanı 3. Etap Projesi kapsamında çocukların ve gençlerin bedensel ve zihinsel gelişiminde büyük rol oynayan kaykay modülleri ile ahşap oyun grubu ve kauçuk zemin döşemesinden oluşan Çocuk Oyun Alanı yerleştirilmesi tamamlandı.  İçerisinde rampalar, platformlar ve setler bulunan Modüllerin yerleştirilmesinde güvenlik önemleri de göz önünde bulunduruldu. Kaykay Modülleri sayesinde gençler hem iyi vakit geçirip sosyalleşebilecek hem de bedensel gelişimlerine katkı sağlayacak aktivitelerde bulunabilecek.

VATANDAŞLAR DAHA İYİ KOŞULLARDA SPOR YAPABİLECEK

Sahil Dolgu Alanı 3. Etap Projesi hayata geçirilirken vatandaşların daha sağlıklı bir yaşam sürmesine yardımcı olacak alanlar da unutulmadı. Fitness Alanı ve vatandaşların daha iyi koşullarda spor yapabilmelerini sağlamak amacıyla kurulan 2 adet 3'lü Basket Potası Sahaları ile yine park içerisinde yürüyüş yapma imkânı sağlayan 1530 metrekare alana sahip Baskı Beton İmalatının montajları bitirildi.

Çevre düzenleme çalışması büyük bir titizlikle gerçekleştirilen Sahil Dolgu Alanı 3. Etap Projesi'nde vatandaşların aileleri ile şehrin merkezinde doğa ile iç içe vakit geçirmeleri amaçlandı. Bu kapsamda park alanı içerisinde bitkisel peyzaj düzenlemelerinin bulunduğu 2800 metrekare alanı kaplayan yeşil alan, park alanı çevresindeki prizma taş imalatı ve 280 metre uzunluğunda Bisiklet Yolu, park alanı çevresindeki şev taşı ile vatandaşların deniz manzarasına hâkim olması, oturup dinlenebilmeleri için 200 kişinin aynı anda yararlanabileceği ahşap malzemeden üretilmiş Seyir Ünitesi ve kaykay pistini sınırlandırmak için plastik korkuluğun montajları yapılarak çalışma tamamlandı.

"VATANDAŞLARIMIZA YENİ YAŞAM ALANLARI KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Konu ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımız ve Tekirdağ için farklı alanlarda önemli yatırımları hayata geçiriyoruz. Sahil Dolgu Alanı Projemizi daha önce iki etap halinde hayata geçirdik.  Sahil Dolgu 3. Etap Projemizin açılışını 10 Haziran Perşembe günü saat 15.00'de pandemi kurallarına uygun bir şekilde gerçekleştireceğiz. 3. Etap ile Sahil Dolgu Alanının kapsamı daha da genişleyecek ve Süleymanpaşa ilçemizin çehresi daha da güzelleşecektir. 3. Etap içerisinde bulunan Kaykay Pistini gençlerimiz bizden rica etmişti. Onların bu ricasını hayata geçirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Gençler bizim geleceğimiz, onların istek ve ihtiyaçlarını göz önüne aldığımız yatırımlarımız ile şehrimizi geleceğe en iyi şekilde bırakmak için çabalıyoruz. Pandemi nedeniyle ülkece çok zor ve sıkıntılı süreçten geçiyoruz. Açılışını gerçekleştireceğimiz projemiz bu sıkıntılı günlerde vatandaşlarımız için nefes alacak bir alan olacaktır.Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak insan odaklı bir anlayışla vatandaşlarımıza yeni sosyal yaşam alanları kazandırmaya devam edeceğiz" dedi.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.