TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
BAŞKAN KADİR ALBAYRAK'IN GAZETECİ YAZAR UĞUR MUMCU'YU ANMA MESAJI
24/01/2022 08:15:54
BAŞKAN KADİR ALBAYRAK'IN GAZETECİ YAZAR UĞUR MUMCU'YU ANMA MESAJI

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 24 Ocak 1993'te suikast sonucunda hayatını kaybeden Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu'nun ölümünün 29. yıl dönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayımladı. Başkan Kadir Albayrak mesajında şu ifadelere yer verdi:

Atatürk ilke ve devrimleri ile Cumhuriyet değerlerinin yılmaz savunucusu Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu'yu, 24 Ocak 1993'te hain bir suikast sonucu kaybettik.

Kılıçtan keskin kalemiyle gizli gerçekleri gün yüzüne çıkartan, engin fikir penceresinden toplumumuzu aydınlatan Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu, ömrünü ülkemizin çağdaşlaşmasına adamış bir kalpaksız kuvayı milliyeciydi.

Ülkemizde, bölgemizde ve dünyada yaşanan gelişmeler Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu'nun ne denli ileri görüşlü olduğunu ortaya koymaktadır. Yeri doldurulamayacak ölçüde önemli bir fikir insanı olan Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu'nun karanlık eller tarafından hayattan koparılması, ülkemiz için büyük bir kayıptır.

Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu çağdaş fikirleri ile günümüze ve geleceğe ışık tutan eserleriyle kalplerimizde yaşamaya devam edecek.

Bu düşüncelerle Türk basının onurlu ve korkusuz kalemi, Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu'yu aramızdan ayrılışının 29. yıl dönümünde rahmet ve saygıyla anıyorum.

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.