TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
BÜYÜKŞEHİR, ARAMA KURTARMA VE İLK MÜDAHALE FAALİYETLERİNE YÖNELİK TEÇHİZAT KAPASİTESİNİ GENİŞLETTİ
27/01/2022 10:53:42
BÜYÜKŞEHİR, ARAMA KURTARMA VE İLK MÜDAHALE FAALİYETLERİNE YÖNELİK TEÇHİZAT KAPASİTESİNİ GENİŞLETTİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, meydana gelebilecek olası bir afet ve acil durumlarda kullanılmak üzere arama kurtarma faaliyetlerine yönelik teçhizat kapasitesini genişletti.

Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı 2021 yılı projeleri kapsamında planlanan, olası bir afet veya acil durum halinde vatandaşlarımıza en hızlı ve profesyonel şekilde ilk müdahaleyi gerçekleştirmek ve aynı zamanda arama-kurtarma faaliyetlerine yönelik teçhizat kapasitesini arttırmak amacıyla, arama kurtarma ekipmanları alındı.

Yeni alınan; Bataryalı Teleskopik Kurtarma Silindiri, Üçlü Kaldırma Yastığı Seti, Bataryalı Hidrolik Kombi Kesici Ayırıcı ve Işık Balonu'ndan oluşan arama kurtarma ve ilk müdahale ekipmanları ile teçhizat kapasitesi genişletilmiş oldu.

Başkan Albayrak: "Vatandaşlarımızın can güvenliğine büyük önem veriyor ve çalışmalarımızı bu doğrultuda şekillendiriyoruz"

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, afetlere hazırlık çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini belirten Başkan Albayrak, "Yeni alınan; arama kurtarma faaliyetlerinde kullanılacak teçhizatlarla, yerel kaynaklarımız ile yapılacak müdahale kapasitesini arttırarak, yaşanabilecek olası bir afet ve acil durumlarda (trafik kazası, yangın vb.) gerçekleştirilecek müdahalenin en iyi ve en hızlı şekilde sağlanmasını hedeflemekteyiz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, vatandaşlarımızın can güvenliğine büyük önem veriyoruz ve çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz" dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde elektrik bataryalı kombi ayırıcı kesici ve ram takımından toplam 4 adet, benzin motorlu hidrolik ayırıcı kesici-ram olarak 11 takım olmak üzere toplam 15 takım arama kurtarma ekipmanı bulunmaktadır.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.