TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÜRETİCİLERİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDİYOR
20/06/2022 11:46:11
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÜRETİCİLERİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDİYOR

İl genelinde tarım ve hayvancılığı geliştirmek amacıyla önemli projeler üreten Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, "Yumurta Tavukçuluğunun Yaygınlaştırılması Projesi"ni hayata geçirdi.

İlimiz yumurta üreticilerinin desteklenmesi ve tüketicinin ihtiyacı olan köy yumurtası arzının sağlanması amacıyla Şarköy Ziraat Odası ile birlikte hayata geçirilen Yumurta Tavukçuluğunun Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında Şarköy ilçesinde 246 üreticiye 9.800 adet yarka dağıtımı gerçekleştirildi.

Başkan Albayrak: "Yumurta Tavukçuluğunun Yaygınlaştırılması Projesi İle İlimizde Yumurta Üretiminin Artırılması İçin Destek Sağlayacağız"

Dağıtım töreninde bir konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi vizyonunu oluşturan ögelerin arasında en önemli yeri tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi oluşturmaktadır. İlimizde hayvancılık anlamında gerek küçükbaş, gerekse kanatlı hayvan yetiştiriciliği konusunda son yıllarda birtakım gelişmeler olmaktadır. Tavukçuluk anlamında ise etlik piliç ya da gezen tavuk yumurtası üretimi olmak üzere ekonomik düzeyde yetiştiricilik az oranda da olsa yapılmaktadır. Yumurta üreticiliği yapmak isteyen çiftçilerimizin ihtiyacı, kaliteli, piyasada talep gören ve ilimiz şartlarına uygun yarka teminidir. İlimizde ise son 3 yılın toplam yumurta tavuğu sayısı 1.517.270,00 adet olup Şarköy ilçemizde ise 20.950,00 adet yumurta tavuğu varlığı bulunmaktadır. İlimizde mevcut yumurta tavuğu varlığının artmasına katkı sağlayarak lider konumdaki iller arasında yerimizi alabiliriz. Biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz Yumurta Tavukçuluğunun Yaygınlaştırılması Projesi ile ilimizde yumurta üretiminin artırılması için destek sağlayacağız. Ben projemizin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Tekirdağ için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Uygun Koşulları Taşıyan Üreticilere 25/50 Adet Atak-S Yarka Dağıtımı Yapıldı

Yumurta Tavukçuluğunun Yaygınlaştırılması projesi kapsamında Şarköy ilçemizdeki yumurta tavuğu yetiştirme talebi olan Ziraat Odasına üye olup uygun koşulları taşıyan üreticilere 25/50 adet Atak-s yarka verilmiştir. Yarkalar aşılı olarak satın alınmıştır. Veteriner takibinde olma şartı sözleşmeye dâhil edilmiş ve yumurta dönemi boyunca hiçbir şekilde satılamayacaktır. Projemizin başarıya ulaşması için belediye görevlileri tarafından üretim takip kontrolü yapılacaktır.

 

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.