TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
KADINA YÖNELİK ŞİDDET VE TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
16/08/2022 14:36:14
KADINA YÖNELİK ŞİDDET VE TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Sosyal Belediyecilik alanında önemli projeleri hayata geçiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, ‘’Kadına Yönelik Şiddet ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’’ konulu eğitimlerini sürdürüyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Süleymanpaşa Kadın Danışma Merkezi tarafından Malkara ilçesinde faaliyet gösteren bir özel işletmede çalışan 150 kadın, 50 erkek toplam 200 çalışana yönelik ‘’Kadına Yönelik Şiddet ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’’ eğitimi gerçekleştirildi. Eğitimde şiddet, şiddet türleri ve etkileri, şiddet esnasında destek alınacak kurum ve kuruluşlar, 6284 sayılı kanunun önemi ve kanun kapsamında koruyucu ve önleyici tedbirler hakkında bilgi verildi. Ardından toplumsal cinsiyet eşitliği nedir, toplumsal cinsiyetin nasıl ortaya çıktığı, sosyal roller, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin değişimi için nerden başlanmalı, toplumsal cinsiyete duyarlı kurum olmak konuları hakkında bilgilendirme yapıldı. Yaklaşık 3 saat süren eğitim sonunda personellerin soruları cevaplandırıldı. 

Başkan Albayrak, “Kadına Yönelik Şiddet Toplumu Bilinçlendirerek Çözülür”

Konu ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, kadına yönelik şiddetin toplumun önemli bir sorunu olduğunu belirterek, “Toplumda kadına yönelik psikolojik, fiziksel ve cinsel şiddetin önüne geçmek ancak bu konuda toplumu bilinçlendirmek ile mümkündür. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bu konudaki sorumluluğumuzun farkındayız ve çalışmalarımızı büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. Süleymanpaşa Kadın Danışma Merkezimiz tarafından gerçekleştirilen eğitime katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımız için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.