TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
ÇERKEZKÖY İLÇESİ BAĞLIK VİYADÜĞÜNÜN TEMELİ TÖRENLE ATILDI
15/11/2022 15:52:16
ÇERKEZKÖY İLÇESİ BAĞLIK VİYADÜĞÜNÜN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

İl genelinde yol ağını güçlendirmek ve ulaşım kalitesini arttırmak amacıyla çalışmalarına devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Çerkezköy Bağlık Viyadüğü'nün temel atma töreni geniş çaplı bir katılımla gerçekleştirildi.

Törende ilk olarak kürsüye gelen Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Dairesi Başkanı Metin Pakdil, Çerkezköy İlçesi Bağlık Viyadüğü ile ilgili teknik bilgileri paylaştı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından "Tekirdağ İli Genelinde Muhtelif Yol Kavşak Projeleri Hazırlanması" projesi kapsamında yapımına başlanan Çerkezköy Bağlık Viyadüğü, 567 No'lu Çerkezköy – Kapaklı Devlet Yolu ve Pınarça Deresi'nin üzerinden geçerek Bağlık Mahallesi içerisinde bulunan Tevfik Fikret Caddesi'ni Mimar Sinan Caddesi'ne bağlayacak. Viyadük her biri 29 metre uzunluğunda toplam 9 açıklıktan oluşuyor. Kazıklı temel sistemi ile yapılacak olan viyadüğün toplam uzunluğu 275 metre olacak.

BAŞKAN ALBAYRAK: "ÇERKEZKÖY BAĞLIK VİYADÜĞÜ, İLİMİZİN ULAŞIM AĞINDA ÖNEMLİ BİR AÇIĞI KAPATACAKTIR"

Temel atma töreninde bir konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi olarak altyapıdan üstyapıya, ulaşımdan yol yapım çalışmalarına kadar birçok alanda Tekirdağ'ı geleceğe taşıyacak projelere imza attıklarını belirterek, "Bugün temel atma törenini gerçekleştirdiğimiz Çerkezköy Bağlık Viyadüğü, ilimizin ulaşım ağında önemli bir açığı kapatacak ve bu bölgedeki trafiği büyük oranda rahatlatacak. Yollar şehirciliğin ve kentin gelişmesinin en önemli göstergelerindendir. 1 Kasım’dan itibaren il genelinde büyük bir yol hamlesi başlattık. Bugün de burada yol yatırım zincirine yeni bir halka eklemek için ilk adımı atıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak şehircilik adına önemli yatırımları hayata geçiriyoruz. Bundan sonra da Tekirdağ için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bugün Temelini attığımız Bağlık Viyadüğünün ilçemize, ilimize ve tüm vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Çerkezköy Bağlık Mahallesi Muhtarı Tahsin Akgün ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da birer konuşma yaparak, viyadüğün yapımına başlanılmasından dolayı emeği geçen başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak olmak üzere Büyükşehir yetkililerine teşekkür ettiler ve hayırlı olması temennisinde bulundular.

Konuşmaların ardından, Başkan Albayrak ve diğer protokol üyeleri tarafından butona basılarak Çerkezköy İlçesi Bağlık Viyadüğünün temeli atıldı.

Çerkezköy İlçesi Bağlık Viyadüğünün temel atma törenine Başkan Albayrak’ın yanı sıra Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, TESKİ Genel Müdürü Turhan Toprak, Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi bürokratları, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.