TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARİHİ YAPILARA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYOR
13/01/2023 11:08:10
TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARİHİ YAPILARA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYOR

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ il genelinde tarihi yapıları restore ederek şehre kazandırmaya devam ediyor. Süleymanpaşa, Çorlu ve Şarköy ilçelerinde yer alan tarihi yapılar Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü çalışmalar ile yeniden hayat buluyor.

Çalışmalar En Kısa Sürede Tamamlanacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kent estetiğine ve kentin kültürel mirasına sahip çıkan çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda, "Süleymanpaşa Büyük Meydan Projesi" çerçevesinde 3. ve son aşama olan Telekom binasının yıkım çalışmalarının da tamamlanması ile birlikte ortaya çıkan tescilli tarihi depo binası ve Çorlu ilçesinin Şeyhsinan Mahallesinde bulunan tescilli çeşmenin restorasyon işlemleri ile Süleymanpaşa Ertuğrul Mahallesindeki Sarıköşk adıyla bilinen tescilli yapının ikmal yapım işine başlandı. Söz konusu yapılarda restorasyon işlemlerini en yakın zamanda bitirecek olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ'daki kültürel ve tarihi mirasın korunması için proje ve yatırımlarına devam edecek.

Başkan Albayrak; "Tekirdağ'ı Kültürel Varlıkları İle Anılan Bir Kent Haline Getireceğiz"

Büyükşehir Belediyesi olarak Tekirdağ'ın bir medeniyetler olduğu bilinci ile hareket ettiklerini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Kurulduğumuz günden bu yana birçok kültürel yapıyı restore ederek hizmete sunduk. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ile kültürel varlıklarımız gelecek kuşaklara aktarılacaktır. Tekirdağ'ı tarihi mekânları ve kültürel varlıkları anılan bir kent haline getirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.