TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE SUNUMU GERÇEKLEŞTİRDİ
25/01/2023 14:03:39
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE SUNUMU GERÇEKLEŞTİRDİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, hizmetlerine sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde toplumun tüm kesimlerini kapsayacak şekilde büyük bir titizlikle devam ediyor. Bu kapsamda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Aile ve Toplum Hizmetleri Şube Müdürlüğü Süleymanpaşa Kadın Danışma Merkezi psikologları tarafından Şarköy Belediyesi personeline Kadına yönelik şiddet sunumu yapıldı.

28 Aralık 2022 ve 11 Ocak 2023 tarihlerinde Psikolog Meltem Şentürk ve Psikolog Damla Kurum tarafından gerçekleştirilen sunumda kadına yönelik şiddet, şiddet türleri, şiddet türlerinin görülme sıklığı, şiddetin kadını ve çocuğu nasıl etkilediği, kadın cinayetleri, medyada şiddet, şiddetle mücadele konusunda ulusal ve uluslararası mevzuat, şiddet sonrası başvurulabilecek kurum ve kuruluşlar hakkında bilgilendirme yapıldı. Toplam 1 saat süren ve 27’si kadın, 73’ü erkek olmak üzere 100 personelin katıldığı sunumda vaka paylaşımı yapılarak personelin katılımı sağlandı, yaşadıkları ya da örnek gösterdikleri olaylar üzerinden sorular cevaplandırıldı.

Başkan Albayrak, “Psikologlarımız Ve Sosyal Hizmet Uzmanlarımızın Aracılığıyla Vatandaşlarımıza Psiko-Sosyal Destek Vermeye Devam Edeceğiz”

Konu ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Kadına yönelik şiddetin acil olarak çözüme kavuşturulması gereken toplumsal bir sorun olduğunun bilinciyle Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal belediyecilik projelerimizi sürdüreceğiz. Kadını ve aile kurumunu güçlendirmek amacıyla Çerkezköy, Çorlu ve Süleymanpaşa’da kurduğumuz Kadın Danışma Merkezlerimizde psikologlarımız ve sosyal hizmet uzmanlarımızın aracılığıyla vatandaşlarımıza psiko-sosyal destek vermeye devam edeceğiz. Ben Şarköy’de gerçekleştirilen sunuma katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.