TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
BAŞKAN KADİR ALBAYRAK'IN 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ MESAJI
08/03/2023 08:01:50
BAŞKAN KADİR ALBAYRAK'IN 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Kadir Albayrak mesajında şu ifadelere yer verdi:

8 Mart, kadının yaklaşık iki asırdır süregelen emek, hak ve adalet mücadelesinin onurlu günüdür.

ABD’de 8 Mart 1857 tarihinde 128 emekçi kadının yangın nedeniyle yaşamını yitirmesi ile sonuçlanan grevin yıl dönümü, Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak kabul edilmiştir.

İnsanlığın ilerlemesinde büyük emeği olan kadınlarımız, hayatın her alanında var olarak dünyamızı şekillendirmekte, bugünümüze ve yarınlarımıza yön vermektedirler.

Cumhuriyet’imizin ilk yıllarında kadınlarımıza anayasal düzeyde eşitlik hakkı tanınması, çağdaşlaşma tarihimizin en önemli devrimlerinden biridir.

“Milletimiz güçlü bir millet olmaya azmetmiştir. Bunun gereklerinden biri de kadınlarımızın her konuda yükselmelerini sağlamaktır” diyen Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, kadınlarımızın başta seçme ve seçilme hakkı olmak üzere pek çok hakka kavuşmasının önünü açan yenilikleri hayata geçirmiştir.

Her ne kadar ülkemizde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması konusunda büyük ilerleme sağlanmış olsa da ülke ve halk olarak bu uğurda daha kapsamlı çalışmalar yapılması gerekmektedir. Çalışma hayatında, istihdam olanaklarında ve özlük haklarında kadınların aleyhindeki eşitsizlikler giderilmelidir. Kadına yönelik her türlü şiddeti önlemeye yönelik sonuç odaklı uygulamalar hayata geçirilmelidir. İstanbul Sözleşmesi’ne yeniden taraf olunmalıdır. Demokrasimizi güçlendirmek için kadınlarımızın siyasette daha etkin bir rol üstlenmeleri sağlanmalıdır.

Kadınlarımızın değiştirici ve dönüştürücü gücüne inanıyor ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bu doğrultuda kadın emekçilerimizi destekliyor, kadınlarımıza yönelik projeler gerçekleştiriyor, Kadın Danışma Merkezleri’miz bünyesinde yürüttüğümüz faaliyetlerle kadını ve aile kurumunu güçlendiriyoruz.

Emekleriyle dünyamızı daha yaşanılabilir hale getiren özgür ve güçlü kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyor, her türlü eşitsizlik ve adaletsizliğin son bulduğu daha adil bir dünya diliyorum.

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.