Ağ Altyapı Çalışmaları Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Bilgi Teknolojileri Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Ağ Altyapı ekibi Şubat ayından bu yana çalışmalarına hızla devam ediyor.

Göreve başladığından bu güne kadar ekip tarafından 158 adet yeni data hattı çekildi ve 80 adet mevcut data hattının onarımı yapıldı. Büyükşehir belediyemizin tüm hizmet binalarında bulunan kabinet içi kablolama düzenlemesi yapıldı. Tüm switchler, yönetilebilir Layer 3 Gigabit POE switchler ile değiştirilerek kurumun ağ altyapısı daha hızlı ve güvenli hale getirildi.

Kullanılan switchlerdeki hem data ve elektriği aynı kablo üzerinden iletme özelliği ile (POE), telefon ve kablosuz erişim noktalarına elektrik kablosu çekilmesine ihtiyaç duyulmadan bu cihazlar çalıştırıldı. Hizmet binalarımızda kablosuz erişim noktalarının yerleri belirlenerek bu noktalara Access pointler yerleştirildi ve hem personelin hem de vatandaşlarımızın ücretsiz wifi hizmetinden yararlanmaları sağlandı.