TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Başkan Kadir Albayrak'ın Deprem Haftası Mesajı
01/03/2021 14:07:41
Başkan Kadir Albayrak'ın Deprem Haftası Mesajı

Depreme karşı tedbirlerin alınması, halka depremden korunma yollarının anlatılması ve deprem başta olmak üzere afetlere hazırlık konusunda kamuoyunda bilinç oluşturulması amacıyla her yıl 1-7 Mart tarihlerinde Deprem Haftası etkinlikleri yapılmaktadır.

Deprem, aktif fay hatları üzerinde bulunan ülkemizin hiçbir zaman göz ardı edilmemesi gereken gerçeklerinden biridir. Tarihsel süreç içerisinde büyük depremlerin yaşandığı ülkemiz, aktif fay hatları üzerinde bulunması sebebiyle deprem riskiyle karşı karşıyadır. Her ne kadar geçmişte yaşanan büyük kayıplar sonrasında depreme dayanıklı binalar inşa edilmeye başlanmış ve halkımız deprem anında nasıl hareket edilmesi gerektiği konusunda bilinçlendirilmiş olsa da alınmakta olan tedbirler yetersizdir.

Mavi gözlü kentimizin deprem kuşağında yer aldığının bilinciyle Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak adına 2014 yılından bu yana çalışmalar yürütüyoruz. Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda deprem ve olası diğer afetlerde yürütülecek faaliyetlerle ilgili bir eylem planı oluşturduk.

Deprem ve diğer afetlerde meydana gelecek zararın en düşük seviyeye indirgenmesi ve gereken hallerde hızlı, acil ve yerinde müdahalelerin yapılabilmesi amacıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumlar ile iş birliği içerisinde kapsamlı projeler gerçekleştirdik.

"Afet Sonrası Altın Saatler" olarak kabul edilen ilk 72 saatlik sürede Tekirdağ'ın afetlere karşı daha hazırlıklı hale gelmesini sağlayan ve 11 ilçede 12 adet deprem konteyneri kurulumunu kapsayan "Yardıma Uzanan İlk El" projemiz, 2017 yılında; "Yaşadığım Alanlar ve Kültürel Mirasım Depreme Hazır" adlı projemiz ise 2020 yılında Marmara Belediyeler Birliği tarafından Altın Karınca Ödüllerine layık görüldü.

Halkımızın can ve mal güvenliğini gözeterek başta deprem olmak üzere doğal afetlere karşı gerekli önlemleri almaya devam edeceğiz.

1-7 Mart tarihlerinde Deprem Haftasının toplumsal bilinç ve duyarlılıklarımızı daha da güçlendirmesi ümidiyle, depremlerde yaşamlarını yitiren vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, tüm vatandaşlarımıza doğal afetlerden uzak sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum.

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.