TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
23/06/2022 13:48:57
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi arasında Gaziköy Kırsal Peyzaj Planlama Projesi iş birliği protokolü imzalandı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin tarafından imzalanan Gaziköy Kırsal Peyzaj Planlama Projesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi arasında gerçekleşecek. Proje ile yörede kırsal turizmin geliştirilmesi, doğal ve kültürel kaynakların korunması, gen kaynaklarının korunması konusunda çalışmalar yapılarak kırsal nüfusun korunması amaçlanıyor. Ayrıca açılacak tıbbi aromatik bitkiler bahçesi, koleksiyon bahçesi, adaçayı kurutma üniteleri ve yöresel ürünlerinin sergilenip satışının yapılacağı stantlar ile yöre halkının sosyo-ekonomik açıdan gelişmesine katkı sunulmuş olacak.

Başkan Albayrak, "Gaziköy Kırsal Peyzaj Planlama Projesi Şehrimize Ve Vatandaşlarımıza Hayırlı Olsun"

 

İş birliği protokolü imza törenin ardından konu ile ilgili açıklama yapan Başkan Kadir Albayrak,"Tekirdağ, birçok açıdan olduğu gibi turizm ve kültürel kaynaklar bakımından da oldukça zengin bir coğrafyada bulunuyor. Göreve geldiğimiz günden bu yana söz konusu kaynakları gün yüzüne çıkarmak önemli projeleri hayata geçirdik. Bugün Namık Kemal Üniversitesi ile imzaladığımız Gaziköy Kırsal Peyzaj Planlama Projesi de bu açıdan büyük önem arz ediyor. Proje ile hem Şarköy'ün doğal ve kültürel zenginliklerini Türkiye'ye tanıtma şansına kavuşacağız hem de kırsal nüfusun kalkınması için de önemli bir fırsat yaratılmış olacak. Ben, Proje ve iş birliğinin öncelikle Gaziköy Mahallemize, Şarköy ilçemize, şehrimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.