TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
MALKARA VE HAYRABOLU İLÇELERİNDE ÜRETİCİYE DOMATES FİDESİ DESTEĞİ
08/05/2023 14:29:53
MALKARA VE HAYRABOLU İLÇELERİNDE ÜRETİCİYE DOMATES FİDESİ DESTEĞİ

 

Hayata geçirdiği projelerle tarım ve hayvancılık konusunda üreticinin her zaman yanında olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, domates fidesi dağıtımlarına Malkara ve Hayrabolu ilçeleri ile devam etti.

 

MALKARA VE HAYRABOLU İLÇELERİNDE 32 BİN DOMATES FİDESİ DAĞITILDI

 

Malkara ilçesinde gerçekleştirilen dağıtım törenine Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Malkara Ziraat Odası Başkanı ve Vakıfiğdemir Mahallesi Muhtarı Talat Kaya, Tekirdağ Tarım Kooperatifleri Birliği Başkanı Ramazan Demirkıran, Trakyam Üreten Kadın Kooperatif Başkanı Aynur Çeşmeliler, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda üretici katıldı. Proje kapsamında Malkara ve Hayrabolu ilçelerinde toplam 32 bin domates fidesi üreticiye dağıtıldı.

 

BAŞKAN KADİR ALBAYRAK “FİDELERİN ÜRETİCİMİZE HAYIRLI VE BEREKETLİ OLMASINI, KAZANÇLI BİR HASAT DÖNEMİ GEÇİRMELERİNİ DİLİYORUM”

 

Törende konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin belli başlı vizyon ve misyonları var. Bunların arasında da tarım ve hayvancılık, çok önemli bir yer tutuyor. Tekirdağ tarım konusunda gerçekten diğer illere kıyasla önde. Biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin vizyonunu oluşturan öğelerin arasında yer alan tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için her geçen gün projelerimize bir yenisini daha ekliyoruz. Bu kapsamda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, ilimizde ihtiyaca yönelik olarak Sebze Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesini hayata geçirdik. Geçtiğimiz hafta Süleymanpaşa, Çorlu, Çerkezköy ve Saray ilçelerimizde üreticilerimizle bir araya geldik. Bugün de Malkara ve Hayrabolu ilçelerimizde sebze üreticilerimizin desteklenmesi ve tüketicinin ihtiyacı olan taze sebze arzının sağlanması amacıyla domates fidelerimizin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Malkara ilçemizde toplamda 11.000 adet sofralık ve 17.000 adet salçalık, Hayrabolu ilçemizde 4.000 adet sofralık domates fidesi dağıtımı yapacağız. Dağıtımını yaptığımız fidelerin üreticimize hayırlı ve bereketli olmasını, kazançlı bir hasat dönemi geçirmelerini diliyorum.” dedi.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.