TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
ŞARKÖY İLÇESİ ÇINARLI MAHALLESİ SOĞUK HAVA DEPOSU VE SALAMURA TESİSİ HİZMETE AÇILDI
08/02/2024 15:48:46
ŞARKÖY İLÇESİ ÇINARLI MAHALLESİ SOĞUK HAVA DEPOSU VE SALAMURA TESİSİ HİZMETE AÇILDI

Tarım alanında örnek projelere imza atan ve her zaman üreticilerin destekçisi olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Şarköy ilçesinin Çınarlı Mahallesi’nde inşa edilen Soğuk Hava Deposu ve Salamura Tesisi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Yüksel Özdal, tesisin yapısı ve çalışma sistemi ile ilgili teknik bilgileri paylaştı.

 

TESİS 960 M2 İNŞAAT ALANINA SAHİP

 

2 bin 625 m2 arsa alanı içerisinde 960 m2 inşaat alanına sahip olan ve tek katlı olarak inşa edilen Soğuk Hava Deposu projesinde, 1 adet Salamura Tesisi, 3 adet Soğuk Hava Deposu, kabul alanı, yıkama ünitesi alanı, Fermantasyon alanı, ofisler ve depolar yer almaktadır.

 

BAŞKAN ALBAYRAK: “BAĞCILIĞIN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAMAYA VE ÜRETİCİLERİMİZE DESTEK OLMAYA DEVAM EDİYORUZ”

 

Törende bir konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman üreticilerin yanında olduklarını dile getirerek, “Üzüm denilince akla Tekirdağ gelir. Tekirdağ’da üzüm yetiştiriciliğinin merkezi Şarköy’dür. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak geçtiğimiz yıllarda Bağcılığı Geliştirme Projemiz kapsamında verimliliği arttırmaya yönelik önemli projeler gerçekleştirdik. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman üreticilerin yanında olduk. Bağcılık ürünlerinde üretim ve kârlılığı arttırmaya yönelik Soğuk Hava Deposu ve Salamura Tesisimizi hizmete açmanın gurur ve mutluluğu içerisindeyiz. Yaklaşık 960 metrekare yapı inşaat alanına sahip Çınarlı Mahallesi Soğuk Hava Deposu ve Salamura Tesisimizde 3 adet soğuk hava deposu ve 610 metrekare büyüklüğe sahip salamura tesisi bulunuyor. Tesiste ayrıca soyunma odaları, WC, elektrik odası, malzeme odası, su deposu ve ofis bölümleri yer alıyor.

 

“TESİS, BAĞCILIĞIN GELİŞİMİNE VE ÜRETİMİN DAHA KÂRLI HALE GELMESİNE VESİLE OLACAKTIR”

 

Hizmete açtığımız bu tesis bağcılığın gelişimine ve üretim faaliyetlerinin daha kârlı hale gelmesine vesile olacaktır. 2024 yılı Şubat ayı içerisinde Şarköy Ziraat Odası ile 14 mahallede Süleymanpaşa Ziraat odası 24 mahallede 72 üreticimize toplamda 18.000 adet yapıncak asma omcası (504.000 TL hibe) dağıtılacaktır.  Bu sayede Çınarlı’da kurulan işletmenin faaliyetlerinin sürdürülebilir hale getirilmesi ve markalaşmanın sağlanması konusunda önemli bir destek sağlanacaktır.   Tekirdağ tarımında üzüm; meyvesi ve yaprağıyla yükselen bir değer olmaya devam edecektir. Büyükşehir Belediyesi olarak bu anlayış içerisinde üreticilerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Şarköy İlçesi Çınarlı Mahallesi Soğuk Hava Deposu ve Salamura Tesisimizin hayırlı olmasını diliyor, tüm üreticilerimize bereketli ve bol kazançlı bir yıl diliyorum.” dedi.

 

ÇINARLI MAHALLESİ SAKİNLERİ BAŞKAN ALBAYRAK’A TEŞEKKÜR ETTİ

 

Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var ve Çınarlı Mahallesi Muhtarı Coşkun Tekin de bir konuşma yaparak tesisin hayırlı olmasını diledi ve tarıma desteklerinden dolayı Başkan Albayrak’a teşekkür etti. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek tesisin açılışı gerçekleştirildi. Başkan Albayrak açılış sonrası beraberindeki heyet ile birlikte tesisi gezerek incelemelerde bulundu. Tesisin yapımından memnuniyet duyduklarını ifade eden Çınarlı Mahallesi sakinleri de soğuk hava deposu sözünü tutan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine ve Başkan Albayrak’a teşekkür ettiler.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.