TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
ÇEVREYOLU KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI PROJESİ VE YARBAY HÜSEYİN AVNİ BEY ALT GEÇİDİ 27 ŞUBAT SALI GÜNÜ AÇILIYOR
23/02/2024 20:02:21
ÇEVREYOLU KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI PROJESİ VE YARBAY HÜSEYİN AVNİ BEY ALT GEÇİDİ 27 ŞUBAT SALI GÜNÜ AÇILIYOR

Tekirdağ genelinde rahat bir ulaşım ağı oluşturmak amacıyla çalışmalarını titizlikle sürdüren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Süleymanpaşa ilçesinde trafiği önemli ölçüde rahatlatacak ve önemli noktalar için bağlantı noktası görevi görecek Çevreyolu (Köseilyas) Köprülü Kavşağı ile Yarbay Hüseyin Avni Bey Alt Geçidi’nin açılışı, 27 Şubat Salı günü gerçekleştirilecek.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerince yapım çalışmaları tamamlanan Çevreyolu Köprülü Kavşağı projesiyle Tekirdağ Büyükşehir Belediye Binası ve civarındaki yeni yerleşim alanları, Atatürk, Hürriyet, Cumhuriyet ve Çiflikönü mahallelerinin çevre yolu ile bağlantısı sağlanmış oldu. Muratlı Caddesi trafiğini de hafifletecek kavşak projesi ile vatandaşlar hem zamandan hem de yakıttan tasarruf etmiş olacak.

BÜYÜKŞEHİRDEN ULAŞIMA 110 MİLYON TL’LİK DEV YATIRIM

57. Alay Caddesi Köprülü Kavşağı projesi kapsamında 2 adet 55’er metre uzunluğunda 4X4 menfez, 1 adet 25 metre uzunluğunda 2X2 menfez ve 1 adet köprü inşa edildi. 2.000 metre uzunluğunda 12.500 metrekare toprakarme yapı yapıldı. Proje, toplamda 110 milyon TL bedel karşılığında tamamlandı.

YARBAY HÜSEYİN AVNİ BEY ALT GEÇİDİ İLE KENTİMİZİN ULAŞIM DAMARLARINI AÇTIK

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yapımı tamamlanan toplam 140 metre menfez uzunluğuna, 25 metre de genişliğe sahip olan Yarbay Hüseyin Avni Bey Alt Geçidi projesi çerçevesinde Küçük menfez (otopark girişi) 5 metre X 140 metre (tek şerit otopark girişi), Büyük menfez 20 metre X 140 metre (2 şerit gidiş 2 şerit geliş) şeklinde oluşturan alt geçit 3.500 metre kare toplam kapalı alana sahip. Yarbay Hüseyin Avni Bey Alt Geçidi için harcanan bedel yaklaşık 86 Milyon TL.

BAŞKAN KADİR ALBAYRAK: “ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Çevreyolu (Köseilyas) Köprülü Kavşağı ve Yarbay Hüseyin Avni Bey Alt Geçidi’nin Tekirdağ’da trafiği büyük ölçüde rahatlatacağını ve şehrin önemli noktalarına ulaşım konusunda kolaylıklar sağlayacağını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Şehir içi trafiğinin nefes almasını sağlayacak olan önemli bir projeye daha imzamızı attık. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerimizin hummalı çalışmaları soncunda toplamda 196 milyon TL yatırım bedeliyle hayata geçirdiğimiz projelerimiz, şehir içi trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak ve çevre mahallelerimizin ulaşımını kolaylaştıracaktır. Daha yaşanabilir bir Tekirdağ için dev proje ve yatırımları hayata geçirmeye devam edeceğiz. Çevreyolu Köprülü Kavşak Projemiz ve Yarbay Hüseyin Avni Bey Alt Geçidi’mizin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.