TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
SARAY İLÇESİ KENTPARK VE SOSYAL TESİS İLE KÖPRÜ VE BAĞLANTI YOLLARI TÖRENLE HİZMETE AÇILDI
28/02/2024 18:18:25
SARAY İLÇESİ KENTPARK VE SOSYAL TESİS İLE KÖPRÜ VE BAĞLANTI YOLLARI TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Cumhuriyetin 100. yılında yüzyılın yatırımlarıyla ilimizi geleceğe taşıyan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Saray ilçesinde yapımı tamamlanan 100. Yıl Kentpark-Sosyal Tesis ile Ayaspaşa Mahallesi Köprü ve Bağlantı Yolları, geniş çaplı katılımla gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 51 Milyon TL bedel ile inşa edilen dev yatırımların açılış törenine Saraylı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Açılış töreninde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Dairesi Başkanı Metin Pakdil ile Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Deniz Doğan birer konuşma yaparak yatırımlar ile ilgili teknik bilgileri paylaştılar.

Saray’da vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif aktivitelerini yapmalarına imkan sağlayacak ve farklı tasarımları ile tüm yaş gruplarına hitap edecek alanların yer aldığı Saray İlçesi 100. Yıl Kent Park ve Sosyal Tesis ile vatandaşların konforlu ve güvenli ulaşımı için yol ağına eklenen Ayaspaşa Mahallesi Köprü ve Bağlantı Yolları ile bölge modern bir görünüme kavuşturuldu.

 

100. YIL KENTPARK VE SOSYAL TESİS

 

Saray İlçesi 100. Yıl Kent Park ve Sosyal Tesis projesinde 800 m²’lik sosyal tesis inşa edilmiş olup 550 m²’si kapalı düğün salonu olmak üzere proje içerisinde mutfak, WC’ler, gelin odası ve büfe yer alıyor. Ayrıca 48 araçlık otoparkın yanı sıra düğün salonunun ön tarafında da 1.200 m²’lik açık kır bahçesi de bulunuyor. Projenin diğer kısımlarında ise bisiklet yolları, yeşil alanlar, koşu ve yürüyüş yolları, temalı çocuk oyun alanları, basketbol sahası, voleybol sahası, tenis kortu, futbol sahası, açık hava spor aletleri, kamelya ve pergoleler, aydınlatma ile kent donatı elemanları yer alıyor.

 

AYASPAŞA MAHALLESİ KÖPRÜ VE BAĞLANTI YOLLARI

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından imalatı yaptırılan köprü, Galata Deresi üzerinde olup Saray ilçe merkezini, Vatan Caddesi üzerinden Saray Devlet Hastanesine bağlıyor. Tek açıklıklı olan köprü, üstyapısı 23 adet ön gerilmeli I tipi kiriş ve betonarme döşemeden oluşuyor. Köprü uzunluğu 23 metre, Köprü platform genişliği 20 metre olup, 14 metre taşıt yolu 6 metre yaya yolu olarak projelendirildi. Köprü ayrıca yüzeysel temel sistemi ile imal edildi. Projede ayrıca köprünün bağlantı yolları da Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerince yapıldı. Yapımı tamamlanarak hizmete açılan köprü ve bağlantı yolları, Saray Devlet Hastanesi’nden çevreyoluna direkt geçiş sağlayacak.

 

BAŞKAN ALBAYRAK: "TÜM GAYRETİMİZ VATANDAŞLARIMIZIN RAHATI, HUZURU VE GÜVENİ İÇİN"

 

Cumhuriyetin 100. yılında Tekirdağ'da yüzyılın yatırımlarını hayata geçirmeye devam ettiklerini dile getiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın konforlu bir hayat sürmelerine yardımcı olacak, onların hayatına dokunacak dev projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda Saray İlçemizde Kent Park ve Sosyal Tesis ile Ayaspaşa Mahallesi Köprü ve Bağlantı Yollarını tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Toplamda yaklaşık olarak 51 Milyon TL'ye mal olan yatırımlarımız Saray ilçemize çok yakışacak. Kent park ve sosyal tesis projemizle vatandaşlarımız nefes alıp sosyalleşebilecekleri bir alana kavuştular. Saray Devlet Hastanesi’nin bulunduğu bölgede yaptığımız köprü, menfez ve bağlantı yolları çalışmamızla da ilçe trafiği rahat bir nefes alacak. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bundan sonra da halkımızın refahı ve huzuru için çalışmaya, kentimizi daha ileriye taşıyacak projelerle halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Tüm bu yatırımlarımızın Saray halkımıza ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ve Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş de birer konuşma yaparak kentpark sosyal tesis ve köprü yatırımlarının hayırlı olmasını dilediler ve projelerin hayata geçirilmesinden dolayı Başkan Albayrak'a ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür ettiler. 

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek projelerin açılışları gerçekleştirildi. Açılış sonrası Saraylı vatandaşlar Başkan Albayrak'a yoğun sevgi gösterisinde bulundular.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.