TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
BÜYÜKŞEHİR TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK MERA ISLAHI PROJESİYLE ÜRETİME DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR
29/02/2024 15:47:02
BÜYÜKŞEHİR TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK MERA ISLAHI PROJESİYLE ÜRETİME DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Türkiye’de tarım ve hayvancılığa destek anlamında bir belediye tarafından sürdürülen en büyük proje olan "Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi" kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Hayrabolu ve Malkara ilçelerinde gübre dağıtımı gerçekleştirdi.

Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi çerçevesinde Hayrabolu ilçesine bağlı Delibedir, Kurtdere ve Umurbey ile Malkara ilçesine bağlı Çınaraltı, İbrice, Hasköy ve Aksakal mahallelerinde hayvancılara kaba yem desteği sağlanması amacıyla gübre dağıtım programları gerçekleştirildi. Böylelikle 27 Şubat Salı günü yapılan gübre dağıtımları ile birlikte söz konusu mahallelerde toplamda 2.700 dekar meraya 54.000 kg 20*20*0 kompoze gübre uygulaması yapıldı. 2015 yılında başlatılan Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi kapsamında il genelinde şimdiye dek 148 mahallede toplamda 121.995 dekar meranın ıslahı yapılmış oldu.

Gübre dağıtım programında bir konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Fatih Bakanoğulları, proje ile ilgili teknik bilgiler verdi ve projenin hayırlı olması dileklerinde bulundu.

BAŞKAN KADİR ALBAYRAK: “TEKİRDAĞ’IMIZI TARIM VE HAYVANCILIĞIN BAŞKENTİ HALİNE GETİRMİŞ OLMANIN MUTLULUĞU İÇERİSİNDEYİZ”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak programda yaptığı konuşmada, “2. hizmet dönemimizin sonuna yaklaşırken Tekirdağ’ımızı tarım ve hayvancılığın başkenti haline getirmiş olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Büyükşehir Belediyesi olarak kırsal kalkınmayı desteklemeye yönelik pek çok proje gerçekleştirdik. Mera İyileştirme ve Yönetimi Projemiz de kırsal mahallelerimizin bedava ot kaynağı olan meralarımızın daha verimli kullanılması için 9 yıldır uygulamaya devam ettiğimiz en büyük projelerimizden biridir. Vasıf kaybedip yeterli düzeyde verim alınamayan meraların ot verimlerini arttırmak amacıyla 2024 yılında 10 mahallemizi daha proje kapsamına aldık. 2015 yılında başlatmış olduğumuz Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi kapsamında toplamda, 121.995 dekar meranın ıslahını yaptık. Yapılan iyileştirme ile ot verimi 50 kilograma kadar düşen alanlarda verimi 4 kat arttırarak 200 kilogram seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz. Böylece ekonomik anlamda hayvancılık yapmak isteyen işletmeler, kaliteli kaba yem ihtiyaçlarının önemli kısmını çayır ve meralardan karşılamış olacaktır” ifadelerini kullandı.

Program yapılan konuşmaların ardından üreticilere gübre dağıtılmasıyla sona erdi.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.