Başkan Albayrak'tan Orman Haftası Mesajı
21/03/2016 10:06:23
Başkan Albayrak'tan Orman Haftası Mesajı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 21-26 Mart Orman Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı:

"Ormanlar, bir ülkenin akciğerleri ve en büyük zenginlik kaynağıdır. Ekolojik dengenin sağlanmasında önemli bir yere sahip olan ormanlarımız, birçok canlı türünün doğal yaşam alanını oluşturmaktadır. Erozyonu önleyen, sel felaketlerinin önüne geçen, yer altı su kaynaklarımızı besleyen, doğal dengeyi sağlayan ormanlarımızın korunması ülkemizin geleceği açısından büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle dünyamızı daha yaşanabilir kılmak ve gelecek nesillere temiz, sağlıklı bir dünya bırakabilmek için ormanlarımızı korumalı, yeni yeni yeşil alanlar oluşturmalı, ağacın ve ormanların öneminin bilincinde olmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, ormanların korunduğu ve çoğaldığı daha yeşil bir dünya dileğiyle, 21-26 Mart Orman Haftası'nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."